Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Poliția a primit 10.000 de pistoale noi. IGPR infirmă zvonurile apărute în spațiul public

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 august 2020 Etichete: , ,

Politia română anunță că prima etapa a achiziției de pistoale a fost finalizată, structurile din subordine primind 10.000 de pistoale.

IGPR a infirmat zvonurile conform cărora polițiștilor le fuseseră retrase pistoalele noi primite în cadrul unei ceremonii.

Polițiștii din București au primit 2.421 de pistoale noi, iar numărul celor care au aceste pistoale asupra lor este de 250.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la dotarea polițiștilor cu noile pistoale achiziționate, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Contractul pentru achiziția pistoalelor se derulează în 3 etape.

Prima etapă a fost finalizată, iar la nivelul Poliției Române au fost recepționate deja 10.000 de pistoale.

Acestea au fost repartizate structurilor de ordine publică, rutieră și transporturi din București, Ilfov, Brașov, Prahova, Constanța, Vaslui, Iași, Galați, Cluj, Timiș, Mureș și Dolj.

În București, au fost recepționate 2.421 de pistoale, fiind demarată procedura de instruire a personalului și de pregătire practică, inclusiv trageri în poligon.

Efectiv, în București, la acest moment, 250 de polițiști efectuează serviciul cu noile pistoale asupra lor.

În cadrul ceremoniei festive la care se face referire în spațiul public, au fost repartizate primele 100 de pistoale poliţiştilor de rutieră și ordine publică din Capitală.

Imediat după acest moment, a fost efectuat instructajul celor 100 de polițiști și s-au desfășurat trageri cu noul armament, în poligon.

Poliţiştii care au participat la ceremonie, cu excepţia a șase dintre ei, care sunt în concediu de odihnă, efectuează serviciul având noile pistoale asupra lor.

Facem precizarea că armamentul a fost în permanență în posesia polițiștilor care le-au primit la ceremonie și nu au fost retrase, așa cum fals a fost prezentat în spațiul public.

Procedura este aceeași la nivel naţional. Toate unităţile care primesc pistoale noi trebuie să facă aceste instruiri cu poliţiştii și să efectueze trageri în poligon.

Activitatea de instruire este una primordială, pentru ca serviciul polițienesc să se desfășoare în condiții de siguranță.” este comunicatul dat de IGPR.

Sursă foto: Politia Romana

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW