Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Podul Prieteniei va fi închis sâmbătă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2023

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat închiderea circulației rutiere pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, sâmbătă, 30 septembrie, în intervalul orar 11:00 – 12:00, pentru desfășurarea competiției sportive ,,Free Spirit Run Giurgiu – Ruse”.

De asemenea, arată CNAIR, pe sectorul cuprins între km. 60+800 și km. 62+000 (șoseaua Prieteniei ), sector aflat în administrarea municipiului Giurgiu, traficul rutier va fi închis pe sensul de mers București – Vama Giurgiu (partea dreaptă a drumului), circulația urmând să se desfășoare în ambele sensuri, pe câte o bandă de circulație, pe banda stângă a drumului pe sensul de mers Vama Giurgiu- București.

Evenimentul sportiv se va desfășura pe traseul: Centrul Orașului Ruse (Bulgaria) – Podul Prieteniei (DN 5) – Sediul Poliției Locale Giurgiu- Șos. Prieteniei (DN 5) – Sens giratoriu Kaufland – Șos. București (municipiul Giurgiu) – Piața Unirii (municipiul Giurgiu) – Turnul Ceasornicului (municipiul Giurgiu).

„Unicitatea acestui eveniment sportiv constă în faptul că startul se află într-o țară, iar linia de sosire într-o altă țară. Astfel, pe principiul rotației, startul și finishul se schimbă în fiecare an. În 2023 startul pentru traseul de 15 km va fi în centrul orașului Ruse din Bulgaria , iar linia de sosire în Giurgiu, România. De asemenea, traseul se află pe un teren preponderent plat și străbate toate atracțiile principale ale celor două orașe de la Dunăre”, a transmis compania de drumuri. 

Sursa foto: 3.bp.blogspot.com

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW