Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


BREAKING Captură istorică de heroină – 1.452 de kilograme de droguri, descoperite în Portul Constanța/ Substanțele, în valoare de peste 45 de milioane de euro, au fost transportate pe ruta Iran-România și ar fi urmat să ajungă în Vestul Europei – VIDEO

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 20 mai 2021 Etichete: , , , ,

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată anunță o captură istorică de heroină pe teritoriul României. Anchetatorii au confiscat 1.452 de kilograme de droguri descoperite în Portul Constanța. Substanțele au fost transportate pe ruta Iran-România și ar fi urmat să ajungă în ţări din Vestul Europei. Potrivit oficialilor din DIICOT şi IGPR, valoarea drogurilor ar fi depăşit 45 milioane de euro. Nouă persoane sunt cercetate în acest dosar.

„La data de 20.05.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe teritoriul României, iar, în cadrul unui ordin european de anchetă, alte 5 percheziții, pe teritoriul unor state vest-europene, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internațional de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, pe teritoriul României, a acționat o rețea infracțională, formată din cetățeni români și străini, specializată în transportul unor importante cantități de droguri de mare risc (heroină) către țări din vestul Europei, drogurile fiind disimulate în containere în care erau transportate diverse materiale de construcții sau alte bunuri.

La data de 10.05.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziție a unor containere aflate în Portul Constanța, în urma căreia s-a reușit efectuarea unei capturi istorice de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, care au fost transportate, disimulate într-un container cu materiale de construcții, pe ruta Iran-România, cu destinația finală țările din vestul Europei. Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Franța.

Eurojust a furnizat sprijin în vederea transmiterii și executării instrumentelor de cooperare judiciară internațională și a organizat o întâlnire de coordonare in sistem videoconferință.

La acțiunile de pe teritoriul statelor vest-europene au participat 3 ofițeri antidrog din cadrul DCCO, iar în România a fost prezent la percheziții un analist senior din cadrul EUROPOL.

Operațiunea s-a derulat cu implicarea reprezentanților DEA din cadrul Ambasadei SUA, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și a specialiștilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale„, transmite DIICOT.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW