Liderul deputaților liberali, Florin Roman, a anunțat, vineri, că PNL va ataca, săptămâna viitoare la Curtea Constituţională a României (CCR) hotărârea prin care s-a stabilit structura Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru noua sesiune parlamentară.

Florin Roman susține că PSD a „premeditat ceea ce anunţă acum şi anume boicotul, astfel încât să nu poată avea loc învestirea noului Guvern”.

„Luni, Grupul deputaţilor PNL va ataca la Curtea Constituţională hotărârea Biroului Permanent prin care s-a stabilit structura pentru noua sesiune, întrucât, am spus încă de atunci, PSD-ul, cu premeditare, în baza abuzului majorităţii, a luat practic un membru al Biroului Permanent şi l-au pus la ei şi au scăzut un loc pe care trebuia să-l dea PNL-ului. De ce e importantă povestea asta? Pentru că, prin acel membru, practic, ei şi-au creat o majoritate în Birourile Permanente reunite de 13 din 25”, a declarat deputatul Florin Roman, în cadrul unei conferințe de presă.

În urma consultărilor de la Palatul Cotroceni la care au participat reprezentanții tuturor partidelor parlamentare, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că persoana desemnată să formeze o nouă echipa guvernamentală este premierul demis, Ludovic Orban. Conform procedurii, Ludovic Orban are termen 10 zile să formeze un nou cabinet de miniștri și să meargă în fața Parlamentului pentru a primi votul de încredere. Liberalii au anunțat deja că actuala formulă guvernamentală nu se va schimba.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea