Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


PNL și PSD, schimb de candidați la alegerile locale. Care sunt cele mai răsunătoare nume

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Pentru alegerile locale din 27 septembrie, PSD și PNL au făcut schimb de candidați în mai multe localități din țară. Deși cele mai multe schimbări de genul s-au petrecut în localități mici, nici marile orașe ale țării nu duc lipsă de astfel de cazuri. Un exemplu de acest tip este Mihai Chirica, actualul primar al Iașiului, care a fost exclus din PSD și acum candidează din partea PNL. În partea cealaltă, liberalul Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar al Sectorului 2, este susținut de social-democrați pentru a deveni primar.

Pentru alegerile locale din acest an, PNL a reușit să atragă 225 de politicieni care, în 2016, candidaseră pe listele PSD pentru funcția de primar. La polul opus, Liviu Romașcanu declara, în luna august, că PSD a atras 37 de primari ai PNL.

Primarul Iașiului, cel mai răsunător „transfer” făcut de PNL

Mihai Chirica, actualul primar al Iașiului, a fost exclus din PSD în anul 2018, după mai multe atacuri la adresa lui Liviu Dragnea. În acel moment, acesta era șef la organizația municipală și județeană a PSD Iași și vicepreședinte la nivel național.

La finalul lunii septembrie, în schimb, acesta va candida pentru o nouă funcție de primar din partea PNL.

„M-am dus în PNL pentru că a fost actul meu de voinţă. Eram necăsătorit, am dreptul să-mi aleg mireasa pe care eu o consider potrivită. Acea mireasă a fost PNL. Am ales, m-a acceptat şi m-am căsătorit cu ea pe data de 7 martie 2020, imediat după comemorarea cutremului din ’77 de pe 4 martie, aşa încât este alegerea mea. Mi-o asum şi nimeni nu poate să mi-o conteste”, este motivul invocat de Mihai Chirica pentru această alegere.

Viceprimarul lăsat baltă de PNL care candidează din partea PSD

Dan Cristian Popescu, cel care era creditat cu cele mai mari șanse la câștigarea fotoliului de primar al Sectorului 2, și-a anunțat candidatura fără să fie susținut de PNL, partidul din care face parte, după ce liberalii şi USR PLUS au decis să aibă candidaţi comuni pentru primăriile sectoarelor Capitalei, Radu Mihaiu (USR) fiind desemnat pentru Sectorul 2.

La începutul lunii august, Gabriela Firea a anunțat că PSD îl va susține pe Dan Cristian Popescu, după ce acesta ar fi fost trădat de partidul din care face parte.

„Vom merge împreună în aceasta perioada și în viitor cu Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, pe care PNL l-a trădat, în miez de noapte, ca sa-i facă loc unui candidat USR lipsit total de experiența și viziune, doar de dragul aranjamentelor politice pentru partidele “de dreapta”, nu pentru toți cetățenii, indiferent de preferințele politice,” scrisese Gabriela Firea, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Averile aspiranților la fotoliile de primar de sector în Capitală: Popescu, împrumuturi de 3 milioane de euro către „diverse cunoștințe” / Negoiță, datorie de 250 de milioane de lei la ANAF / Mutu, sume impresionante deținute în numerar

PNL, 6.259 de candidați care, în 2016, au participat la alegeri din partea altor partide

PNL a atras, în acest an, 6.259 de candidați de la alte pentru alegerile locale. Pe lângă primarii racolați de la PSD, liberalii au reușit să aducă în partid un număr ridicat de candidați pentru consiliile locale. Astfel, în total, 2.200 de candidați de pe listele PNL au fost candidați ai PSD la alegerile din 2016, iar 1.000 de candidați de la ALDE se regăsesc pe listele liberalilor.

Orașele importante în care se regăsesc foști candidați ai altor partide sau foști candidați independenți pe listele PNL sunt Pitești, Brăila, Brașov, Deva, Iași și Piatra Neamț.

De exemplu, în Pitești, fostul viceprimar al PSD, Sorin Apostoliceanu va candida în acest an pe listele PNL pentru un mandat de primar. În Brașov, actualul primar independent George Scripcaru va fi susținut de liberali.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW