Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


PNL Sector 1: Curtea de Conturi a confirmat că primarul Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat / Reacția edilului UPDATE

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 11 august 2022

UPDATE Edilul a respins acuzațiile într-o postare pe pagina personală de Facebook, adăugând că timpul petrecut cu inspectorii a blocat o mare parte din activitatea funcţionarilor. Totodată, Clotilde Armand a acuzat consilierii PNL Sector 1 că „s-au grăbit să arunce informaţii false”.

„A fost Curtea de Conturi (bună ziua dle. Busuoic, dle. Ilie Sîrbu, dle. Bădălău & co) în control la Primăria Sectorului 1 (a doua oară în mai puțin de un an). Minunat. N-avem nimic de ascuns. Doar că timpul petrecut cu inspectorii blochează o mare parte din activitatea funcționarilor. Și ce să vezi? N-au găsit nimic ilegal. Evident că au făcut câteva recomandări de genul: să fie bine ca să nu fie rău… Bun! Acum, consilierii PNL Sector 1 conduși de ministrul Cercetării și al Dezvoltării care refuză digitalizarea Primărei Sectorului 1 și fără studii în domeniile Cercetării & Digitalizării s-au grăbit să arunce informații false prin presa cumpărată cu subvențiile lor cum că eu aș face ilegalități. Tipic…

Stimați consilieri, vă rog să faceți rost de miliardul furat de la cetățenii Sectorului 1. Căutați bine”, a transmis primarul Sectorului 1.

Știrea inițială

Consilierii locali ai PNL Sector 1 au transmis că un răspuns al Curții de Conturi arată că primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a încălcat în repetate rânduri legea, prin încheierea mai multor contracte privind salubritatea și paza, se arată într-un comunicat de presă al organizației liberale, citat de News.ro

„Atacurile furibunde şi nefondate pe care Clotilde Armand le emană la adresa noastră în această perioadă, atât în media, cât şi pe contul său de Facebook, sunt doar o tentativă de a-şi masca ilegalităţile”, se arată comunicatul de presă al organizaţiei liberale Sector 1.

Concret, Curtea de Conturi a constatat:

„1. Efectuarea unor plăţi duble pentru serviciile de salubritate, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate, încălcându-se astfel prevederile  art.24, alin.4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităţilor şi art. 5 alin.1 din O.G. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv.

2. Încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deşeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, cu încălcarea prevederilor art. 24, alin 4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităţilor.

3. Încălcarea prevederilor art. 5, alin.1 din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate, generând astfel cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1.

4. Încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanţă/asistenţă şi/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

5. Achiziţia serviciilor de pază pentru unităţi de învăţământ, unităţi sanitare şi pieţe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără  a fi demonstrată urgenţa şi cu încălcarea principiilor nediscriminării şi a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice”, mai arată sursa citată.

„Decizia Curţii de Conturi este o vindicare după un an şi jumătate de calomnii la adresa noastră. Noi am avut dreptate. Armand nu”, conchide sursa menţionată.

Scandal fără sfârșit la Sectorul 1

În urmă cu o săptămână, consilierii locali ai PNL Sector 1 au anunțat că o dau în judecată pe Clotilde Armand pentru presupus abuz în serviciu, acuzând-o că refuză să aplice hotărâri de consiliu local „care ating zone de mare interes pentru cetățenii sectorului 1 și care ar dezvolta comunitatea”. Edilul i-a adus, la rândul său, aceleași acuze Ministrului Cercetării și al Digitalizării (totodată președintele filialei PNL Sector 1), Sebastian Burduja

Marți, 9 august, primarul Sectorului 1 a acuzat consilierii PNL și PSD că au blocat absorbția a 2 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a construi stații de încărcare destinate autovehiculelor electrice. Mai mult, Clotilde Armand a afirmat că PNL Sector 1 a venit cu un alt proiect prin care vrea „să se dea cu dedicație” unui SRL părți din domeniul public al Sectorului 1 pentru a se construi astfel de stații de încărcare.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW