Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


PNL se opune impozitării progresive, propuse de PSD

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 noiembrie 2021

Impozitare progresivă sau cotă unică? Acesta este tema care a despărțit PSD și PNL în prima zi a negocierilor privind posibilul program al noului guvern.

Pe de o parte, social-democrații susțin instituirea unei cote mai mari de impozitare pentru cetățenii cu venituri mai mari, însă liberalii susțin menținerea cotei unice de 10%.

„Am lucrat cu domnul Grindeanu la punere în acord a programelor de guvernare. Am parcurs 10 ministere. PNL nu dorește creșterea taxelor, impozitelor și nici renunțarea la cota unică. (…) Cred că am ajuns la această discuție să vedem ce este mai important pentru România. I-am întrebat care este impactul financiar pe impozitarea progresivă, nu au încă un răspuns. Egalitarismul a fost în comunism și nu a a dat rezultate”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur.

PSD nu vrea eliminarea facilităților fiscale

Pe de altă parte, social-democrații nu vor eliminarea scutirilor fiscale de care beneficiază în prezent angajații din construcții, din sectorul IT și cei din cercetare, solicitată în repetate rânduri de către experții în fiscalitate.

„E nevoie de un efort național pentru combaterea evaziunii fiscale. Nu suntem de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare, IT și construcții”, a transmis Grindeanu.

Creșteri de venituri

În pofida situației economice precare cu care se confruntă România și necesității implementării strategiei fiscal-bugetare prin care deficitul bugetar trebuie adus sub 3% până în 2024, reprezentanții PSD susțin că există spațiu pentru majorarea pensiilor cu 11% începând cu luna decembrie a acestui an, dar și a alocațiilor pentru copii

„Există spațiu de creștere, iar colegii de la PNL au fost de acord. 11% este spațiul de creștere pe care îl avem acum”, a mai spus Sorin Grindeanu, la finalul primei runde de discuții cu liberalii.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW