Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


PNL propune mărirea salariilor profesorilor cu 50% până în august 2024

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 6 decembrie 2023 Etichete:

Potrivit surselor Main News, marți seara, la sediul PNL a avut loc o discuție cu privire la bugetul pentru anul 2024. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul educației și ministrul de Finanțe au decis să susțină o creștere de 20% a salariilor profesorilor pentru următorul an.

Conform discuției, președintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul educației și ministrul de Finanțe au decis să susțină o creștere de 20% a salariilor profesorilor pentru anul 2024. Aceasta se adaugă la majorarea de 30%, promisă și implementată la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă.
La discuție au luat parte președintele Nicolae Ciucă, ministrul finanțelor Marcel Boloș, ministrul Educației Ligia Deca și grupul fiscal al partidului.

Alocările financiare vor fi direcționate în principal către investiții menite să îmbunătățească calitatea sistemului de învățământ, salarizare, acordarea de burse și asigurarea unei mese sănătoase pentru copiii în nevoie.

Și bugetul pentru dezvoltare convenit de PNL cu Marcel Boloș ar urma să fie majorat cu aproximativ 60%.

Conform discuțiilor interne, liberalii vor susține varianta ca Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului să primească fonduri importante pentru modernizarea României.

În urma grevei din Educație, din luna iunie 2023, a fost adoptată Ordonanța de urgență privind majorarea salariului profesorului debutant la nivelul salariului mediu brut pe economie, cât și acordarea primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 1 ianuarie 2024.

De asemenea, măsura propusă trebuie agreată și de PSD, în ședința de coaliție pentru bugetul pe 2024.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW