Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


PNL: Procese verbale semnate în alb în mai multe secții de votare din București / Poliția Capitalei a sesizat Biroul Electoral al Sectorului 5

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 decembrie 2020

Reprezentanții unor secții de votare din București ar fi semnat procesele verbale în alb, înainte de închiderea urnelor, deși această practică este interzisă, transmit reprezentanții Partidului Național Liberal. Polițiștii au sesizat Biroul Electoral al Sectorului 5.

Astfel de situații au fost întâlnite la trei secții de votare din București până la ora 12:30.

Până la ora 12:30 au fost identificate trei secții de votare București unde procesele verbale au fost semnate în alb, deși legea prevede în mod special ca această practică este interzisă, iar toți reprezentanții pratidelor au primit instrucțiuni în acest sens.

Potrivit informațiilor centralizate la acest moment, astfel de situații se regăsesc la secția de votare 961 (liceul Ion Barbu), la secția de votare 1.003 (școala generală 126) și la secția de votare 869 (școala generală 188). La toate aceste secții poliția s-a deplasat și a încheiat procese verbale de constatare a faptelor”, se arată într-un comunicat emis de PNL Sector 5.

În plus, în alte două secții de votare, procesele verbale ar fi fost semnate în alb de către o parte a reprezentanților partidelor.

De asemenea, informații de ultimă oră de la secțiile de votare 1.006 și 1.008 arată că procesele verbale au fost semnate în alb de către o parte a reprezentanților partidelor”, a precizat sursa citată.

Poliția s-a deplasat la fața locului și a sesizat Biroul Electoral al Sectorului 5 pentru a dispune măsurile legale.

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că la 3 secții de votare de pe raza sectorului 5, parte din membri comisiei ar fi semnat în alb anumite documente (procese verbale). Polițiștii s-au deplasat la locațiile în cauză, iar după efectuarea unor verificări au sesizat Biroul Electoral al Sectorului 5, competent în a dispune măsuri legale, pentru acest tip de sesizare”, a transmis Poliția Capitalei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW