Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


PNL nu susține proiectul USR PLUS pentru acordarea unei zile libere persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 mai 2021

Parlamentarii liberali nu vor vota proiectul de lege inițiat de USR PLUS pentru acordarea unei zile libere persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

„Nu s-a discutat la nivelul coaliţiei, nu face parte din strategia de vaccinare, o strategie care este stabilită la nivel guvernamental (…) Se creează o discriminare între cei care s-au vaccinat până acum şi cei care urmează să se vaccineze ca să primească o zi liberă sau o zi liberă la şcoală sau o zi liberă pentru părintele care îşi duce copilul la vaccinare”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Proiectul USR PLUS, aflat luni pe ordinea de zi a ședinței Senatului, prevede ca persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării în cazul angajaţilor.

De scutire de frecvenţă în ziua vaccinării beneficiază elevii, studenţii şi militarii. Aceste drepturi se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituţia de profil la care a fost efectuată vaccinarea.

Conform inițiativei legislative, de o zi liberă ar beneficia și părintele care îşi însoţeşte la vaccinare copilul cu vârsta de până la 14 ani sau până la 26 de ani, în cazul celor cu dizabilităţi.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW