Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


PNL dă înapoi în ceea ce privește proiectul pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul: Nu e ceva la care ținem foarte mult

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2022

Deși Guvernul condus de Florin Cîțu a adoptat un proiect de lege ce presupunea interzicerea cumulului pensiei cu salariul pentru angajații din sistemul de stat și posibilitatea ca românii să poată opta dacă vor să lucreze până la vârsta de 70 de ani, președintele PNL a declarat, miercuri, 2 februarie, că partidul pe care îl conduce nu mai „ține foarte mult” la măsurile menționate, deși „ar ajuta bugetul”. 

Declarațiile făcute miercuri de Florin Cîțu vin la o zi după ședința coaliției PNL-PSD-UDMR, în cadrul căreia s-a discutat despre proiectul ce presupunea interzicerea cumulului pensiei cu salariul.

Ne trebuie un sistem prin care să îi penalizăm pe cei care ies anticipat la pensie, dar să îi încurajăm pe cei care vor să rămână(…)Este un proiect, era un sistem voluntar, nu obligatoriu, dacă o persoană vrea să mai lucreze și să aibă o pensie mai mare, pentru că statul te ajută la contribuție. Nu e ceva la care ținem foarte mult, dar ar ajuta bugetul”, a declarat, miercuri, Florin Cîțu, în cadrul unei declarații de presă susținută la Parlament.

Proiectul a fost inițiat și adoptat de Guvernul condus de Florin Cîțu în luna iunie a anului trecut și a fost trimis în Parlament pentru adoptare. A trecut de prima cameră sesizată, Senatul, și acum se află în sertarele Camerei Deputaților pentru a fi adoptat și trimis la promulgare. Tot atunci, fostul premier susținea că este un „proiect foarte bun”.

Numai că social-democrații s-au opus măsurilor prevăzute de inițiativa Guvernului, potrivit președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Când vrei să te pensionezi anticipat și vrei să ai salariu în același loc de muncă, nu știu cât de corect este. Intrăm într-o zonă și într-o discuție un pic neclară, mai ales că măsurile au fost puse la pachet. Drepturile fundamentale nu se discută, nu este o creștere a vârstei de pensionare, voluntar poți să lucrezi până la ce vârstă lucrezi(…)Ce doresc eu să discut și să transmit, că trebuie să vorbim și să stabilim principiile, până a comunica lucruri fantastice”, a precizat Ciolacu, miercuri, în cadrul unei declarații de presă.

Violeta Alexandru: Aripa roșie din PNL a cedat în fața PSD

Fost parlamentar liberal și actual parlamentar în grupul condus de Ludovic Orban, „Forța Dreptei”, Violeta Alexandru acuză PNL că „execută” comenzile PSD, menționând că liberalii „își calcă în picioare” angajamentele.

Aripa roșie din PNL a cedat (din nou) în fața PSD. Ce înseamnă să nu ai principii și să nu ai curajul să lupți pentru ele. PNL, capul în pământ și execută comanda PSD. Renunță la interzicerea cumulului pensie – salariu la stat. Mă așteptam. Imaginați-vă câte pile au de rezolvat cele două partide care și-au trădat electoratul și care au pus temporar mâna pe România”, a scris Violeta Alexandru, miercuri, pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii susține că prezența social-democraților la guvernare ar demonstra că nu se va face reformă în administrația din România în perioada următoare.

Niciodată nu se vor așeza lucrurile corect în România cu PSDiști, pe față sau vopsiți, la putere(…)Un tânăr care ar vrea să candideze pentru un post în administrație își poate lua gândul, pentru moment. Păcat. Ani ratați pe care îi vom recupera greu”, a adăugat fostul ministru.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW