Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


PNL cere Guvernului abrogarea legii recursului compensatoriu

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 1 august 2019 Etichete: , ,

PNL cere Guvernului să abroge legea recursului compensatoriu. Potrivit liberalilor, această lege a avut drept consecință eliberarea din închisori a unui număr de peste 16.000 de condamnați. 

„Primul lucru pe care trebuia să-l auzim din gura Vioricăi Dăncilă este că va stopa urgent eliberarea din închisori a criminalilor și a infractorilor periculoși. Ceea ce avea de făcut era foarte simplu: abrogarea legii privind Recursul Compensatoriu, cea care a pus și pune în continuare în libertate infractori care comit fapte dintre cele mai violente și care recidivează, așa cum am văzut deja în multe cazuri făcute publice”, se arată în comunicatul PNL.

Făcând referire la declarația Vioricăi Dăncilă referitoare la războiul împotriva criminalității, liberalii spun că aceasta este o datorie a statului care derivă din Constituția României indiferent de partidul care se află la guvernare.

„Acest război împotriva criminalității derivă din Constituția României, fiind așadar o obligație permanentă a statului român, indiferent ce partid se află la guvernare. Dacă PSD și ALDE ar fi înțeles ceva din revolta publică, ar fi trebuit în primul rând să-și recunoască deschis eșecul de a-și îndeplini menirea pe care o are orice guvern: garantarea drepturilor constituționale fundamentale”, se precizează in comunicatul PNL.

Liberalii ii cer premierul Dăncilă să citească lista senatorilor PSD și ALDE care au votat pe 11 iunie împotriva abrogării legii recursului compensatoriu.

„Premierul Viorica Dăncilă trebuia să citească, cu nume și prenume, lista tuturor senatorilor PSD și ALDE care au votat în 11 iunie împotriva abrogării Recursului Compensatoriu și care știau la acel moment ororilor pe care această lege le-a generat. Cu toții ar fi trebuit să-și ceară scuze publice pentru această oribilă decizie. De asemenea, Vasilica Viorica Dăncilă trebuia să anunțe votul favorabil al deputaților PSD pentru abrogarea Legii Recursului Compensatoriu în cel mai scurt timp.”, potrivit comunicatului PNL.

În urma legii recursului compensatoriu, pe lângă cei peste 2.000 condamnaţi pentru fapte precum omor, omor calificat sau lovituri cauzatoare de moarte, alţi peste 14.000 de deţinuţi condamnaţi pentru diverse alte infracţiuni precum viol sau pornografie infantilă au fost eliberaţi.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW