Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


PNL atacă la CCR două legi promovate de PSD. Florin Roman: Cele doua proiecte nu sunt doar neserioase, ci și amatoriste și populiste

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

PNL a anunțat, luni, că a atacat la CCR Legea pentru suspendarea rambursării creditelor şi Legea pentru acordarea unor facilităţi pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul României, ambele promovate de PSD.

Legea pentru suspendarea rambursării creditelor a fost adoptată de Camera Deputaţilor, în şedinţa din data de 3 aprilie 2020, în calitatea de cameră decizională.

Tot vineri, Camera Deputaților, în calitatea de cameră decizională, a adoptat și Legea pentru acordarea unor facilităţi pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul României.

Liderul deputaților PNL: Două inițiative legislative scrise pe “genunche”

Liderul deputaților liberali, Florin Roman, spune cu legile PSD au fost scrise „pe genunche”, susținând că cele doua proiecte „nu sunt doar neserioase, ci și amatoriste și populiste”.

„Am atacat la CCR legile populiste scrise de Dăncilă și Andrușcă. Pe principiul “Fă-te că muncești”, PSD a depus două inițiative legislative scrise pe “genunche”, parcă de Viorica Vasilica Dăncilă și Dănuț Andrușcă. Deși Constituția prezumă o corecta loialitate între Guvern și Parlament, PSD încearcă practic, să împiedice măsurile luate deja de guvern, prin înregistrarea inițiativelor în aceeași zi în care au fost adoptate de guvern. Și fără avizul Consiliului Economic și Social! În graba de a sabota măsurile luate deja de guvern, majoritatea toxica a PSD a trecut aceste proiecte cu tăvălugul, fără dezbatere parlamentară și fără avize de la comisii importante, precum cea juridică sau economică. Celor doua inițiative le lipsesc punctul de vedere al guvernului și impactul socio-economic, juridic și bugetar, deși PSD, partidul populismului, deschide calea unor “facilitati”, care în final, vor fi suportate tot de cetățeni, fie în plata lunară a ratei majorate la bancă, fie în factura mai costisitoare la utilități.(…)În forma propusă, cele doua proiecte nu sunt doar neserioase, ci și amatoriste și populiste. Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta și ale aliaților de strânsură, întorc România în vremurile epocii de aur a tovarășului Nicolae Ceaușescu, cu efecte devastatoare pentru economia națională și cetățenii români. Populismul și iresponsabilitatea acestor politicieni declanșează o nouă criză, cea economică, care va genera aruncarea economiei în prăpastie și va genera pierderea a sute de mii de locuri de muncă(…)”, a explicat Florin Roman, pe Facebook.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW