Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


PMB solicită autorităților redeschiderea Spitalului Colentina pentru pacienții cronici: Nu vă jucați cu viețile oamenilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: ,

Primăria Municipiului București și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București solicită autorităților redeschiderea Spitalului Colentina pentru pacienții cronici.

„Considerăm că, în acest moment, sunt îndeplinite toate condiţiile pentru redeschiderea Spitalului Clinic Colentina unei activităţi normale, lucru cerut insistent, pe o singură voce, de miile de pacienţi cronici care nu au acces la tratament şi de întreg personalul medical din spital. Alături de ei, Primăria Capitalei şi ASSMB cer autorităţilor competente o decizie rapidă: Redeschideţi Spitalul Clinic Colentina! Nu vă jucaţi cu vieţile pacienţilor! Aşteptăm cu încredere ca noul termen stabilit de conducerea Ministerului Sănătăţii să fie respectat de DSP Bucureşti, iar avizul de funcţionare al Spitalului Clinic Colentina să fie eliberat în cursul zilei de joi, 25 iunie!”, potrivit unui comunicat al PMB.

Potrivit sursei citate, PMB, prin ASSMB, este pregătită să ia și în continuare toate măsurile necesare și să asigure toate mijloacele pentru redeschiderea Spitalului Clinic Colentina pentru pacienții cronici.

„Sume substanţiale au fost alocate din bugetul local pentru a asigura buna funcţionare a unităţii şi protecţia pacienţilor şi a personalului medical pe toată perioada în care Spitalul Colentina este spital suport COVID. Suma de 1.270.610 lei a fost cheltuită pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie, iar 1.034.560 de lei au mers către acoperirea costurilor de cazare în regim hotelier şi masă (catering) pentru sutele de medici şi asistenţi medicali care, pentru a-şi proteja familiile de COVID-19, nu au putut merge acasă pe perioada ultimelor luni.

Aceste sume se adaugă bugetului de 1.500.000 de lei, alocat direct Spitalului Clinic Colentina, din care au fost acoperite alte cheltuieli legate de asigurarea materialelor de protecţie şi a hranei pacienţilor”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în data de 15 iunie a fost depusă o solicitare de către conducerea unității sanitare la DSP în vederea obținerii avizului de funcționare.

„Până acum, în ciuda tuturor insistenţelor noastre, a petiţiei lansate public de personalul medical din spital şi de asociaţiile de pacienţi cronici din toată ţara, nu există încă niciun răspuns din partea DSP Bucureşti, în afara unor unei vizite de evaluare la spital, în data de 16 iunie şi a unui control inopinat, ‘executat’ duminică, 21 iunie, la ceas de noapte”, afirmă PMB.

PMB solicită Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), instituţia care se ocupă de acreditarea unităţilor sanitare din România, să se alăture demersului de reluare a activităţii normale a Spitalului Clinic Colentina.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW