Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


PMB: Precizări despre campania de testare la domiciliu în București: Este suplimentară față de cele realizate prin DSP și are scop diferit/ Se realizează pe un eșantion stabilit, în prezent, la 10.514 persoane

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 martie 2020 Etichete: , , ,

Primăria Capitalei face precizări în legătură cu testarea bucureștenilor pentru coronavirus, după ce în mediul online au apărut mesaje cu privire la un așa-zis anunț semnat de primarul general, prin care anunță când vor avea loc testările. PMB infirmă categoric aceste postări, menționând că Gabriela Firea nu transmite populației anunțuri cu privire la data la care au loc testările la domiciliu.

Informații despre campania de testare la domiciliu în București

Potrivit PMB, campania de testare la domiciliu în București vizează un eșantion de 10.514 persoane. Referitor la data testării, informarea cu privire la aceste detalii este realizată de președinții de bloc, Poliția de proximitate și serviciile primarilor de sector.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase, Adrian Streinu Cercel, susținea, joi, că „preşedinţii de asociaţie si Poliţia de proximitate pot face acest lucru, îi vor informa pe cetateni cât se de poate de corect şi de civilizat. Este un lucru benefic pe care noi încercăm să-l punem la dispoziţia populaţiei”.

În cazul persoanelor care locuiesc la case, informarea se va face prin intermediul serviciilor primăriilor de sector.

„Orice date sau mesaje contrare prezentelor precizări sunt publicate cu rea intenție, fiind de natură să dezinformeze publicul larg și nicidecum să sprijine populația în înțelegerea modului de aplicare a campaniei”, susține PMB.

Astfel, acestea sunt cele mai importante date cu privire la campania de testare la domiciliu în București:

  • Campania va demara în data de 30 martie
  • Campania de testare la domiciliu reprezintă o evaluare ştiinţifică, un studiu necesar pentru a stabili care este nivelul de circulaţie a SARS-CoV-2 la nivelul populaţiei din Bucureşti.
  • Testarea se realizează pe un eșantion stabilit, în prezent, la 10.514 persoane; în funcţie de rezultatele preliminare ale studiului , eşantionul poate fi redimensionat.
  • Rezultatele testării sunt necesare pentru a putea fundamenta cât mai corect viitoare decizii care privesc populația Bucureștiului;
  • Campania de testare la domiciliu nu suspendă actualele modalități de testare, stabilite la nivelul autorităților centrale: testarea personalului medical, a pacienților cu simptome sau testarea în alte localități continuă.
  • Testarea la domiciliu, realizată în București, este suplimentară față de cele realizate prin DSP și are scop diferit: nu doar diagnosticarea persoanelor, ci și prelevarea de date statistice cu privire la gradul de răspândire a virusului în rândul populației.
  • Criteriile de testare sunt stabilite de statisticieni.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW