Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


PMB continuă înlocuirea liniilor de tramvai: Patru constructori, înscriși la licitațiile pentru încă 21 km

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 martie 2024

Primăria Capitalei a finalizat perioada de depunere a ofertelor la cele două licitații pentru reabilitarea a 21 km de linie dublă de tramvai. 

Până la termenul limită, patru constructori au depus oferte:

1. Porr Construct, pentru loturile: 1, 2

2. Asocierea UTI Construction and Facility Management (lider), Drum Concept, Bog’art, Viarom Construct, Mari-Vila Com, pentru lotul 1

3. Asocierea Swietelsky Construct (lider), Urban Profile Grele SRL, pentru lotul 2

4. Asocierea Mari-Vila Com (lider), Luxten Lighting Company, pentru lotul 2.

Lotul 1 presupune reabilitarea a 18 km linie tramvai pe Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, inclusiv bucla Complex Titan. Pe acest tronson circula linia de tramvai 40, care leagă cartiere importante ale orașului, de la Piața Sfânta Vineri până la Complexul RATB Titan.

Lotul 2 presupune reabilitarea infrastructurii de tramvai aferentă liniei 55 pe o lungime de 1,9 km cale dublă, pe Bd. Pache Protopopescu și str. Traian, reabilitarea infrastructurii de tramvai aferentă liniei 14 pe o lungime de 0,7 km cale dublă pe Bd. Ferdinand I, între Șoseaua Mihai Bravu și str. Traian, precum și 0,22 km cale dublă aferentă liniei tehnologice de pe str. Dristorului, între Bd. Camil Ressu și str. Baba Novac.

50 km de linii de tramvai, în reabilitare

Investiția face parte din proiectul amplu de reabilitare a aproximativ 50 km de linii de tramvai. Firma Mari Vila a început luni lucrările de modernizare a liniei de tramvai 5, pe tronsonul cuprins între Șoseaua Ștefan cel Mare și Podul Băneasa (4,25 km).

De asemenea, PMB a finalizat licitațiile pentru alte 10 loturi. Cu o singură excepție, porțiunea de 700 metri de pe Bulevardul Mărășești, toate celelalte se află în etapa de proiectare, iar primarul general dă asigurări că lucrările vor începe în această primăvară. Urmează să fie modernizate liniile tramvaielor 3, 14, 16, 23, 24, 27, 36, 45 și 46.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW