Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Alianța USR-PLUS, după adoptarea moțiunii de cenzură: Tot vechea clasă politică a decis / Alegerea primarilor în 2 tururi a fost sacrificată pentru declanșarea alegerilor anticipate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 5 februarie 2020 Etichete: , , ,

Alegerea primarilor în două tururi a fost sacrificată pentru declanșarea alegerilor anticipate, transmite  Alianța USR-PLUS, într-un comunicat de presă dat după ce Guvernul Orban a căzut.

„Votul de astăzi de la moțiunea de cenzură arată că a fost întemeiată temerea noastră că alegerea primarilor în două tururi este sacrificată pentru declanșarea alegerilor anticipate. Ar fi existat cu siguranță variante mai bune, dacă s-ar fi dorit. Iar problema putea fi rezolvată demult, încă din noiembrie 2019. Dar partidele aparținând vechii clase politice au ales, din păcate, în numele românilor”, transmite Alianța, printr-un comunicat de presă.

Alianța USR-PLUS mai transmite că votul de miercuri, din Parlament, pentru moțiunea de cenzură, a fost dat „tot de vechea clasă politică”.

„Și tot vechea clasă politică a decis, ignorând binele românilor și punând mai presus bunăstarea baronilor locali, ca președinții de consilii județene să nu fie aleși în două tururi. Guvernul Orban a adoptat marți, într-o ședință maraton, 25 de OUG-uri, dar nu și una care să întărească democrația locală. Prin urmare, avem toate șansele ca președinții de CJ-uri să fie aleși după formula PSD, adoptată de Guvernul Dăncilă”, mai adaugă reprezentanții Alianței.

Reprezentanții celor două partide au mai adăugat că acum  liberalii au obligația să accepte discuții cu celelalte partide de dreapta din opoziție.

„Acum, dacă vor să-i convingă pe oameni că nu este vorba de vreo înțelegere de tip USL 2, reprezentanții PNL au obligația să accepte discuții cu celelalte partide anti-PSD pentru ca dreapta să prezinte la locale candidați unici. Altfel, vom avea în continuare, cel puțin patru ani de acum încolo, primari incompetenți și corupți, primari bine înșurubați în scaun și bine mufați la conducta banului public”, se mai arată în mesajul comun al USR-PLUS.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW