Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


PLUS: Continuă trocurile politice pentru supraviețuirea unui Guvern incompetent, cu ignorarea totală a interesului românilor

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Partidul PLUS, al cărui președinte este Dacian Cioloș, susține că „trocurile” politice continuă pentru supraviețuirea unui Guvern incompetent, ignorând total interesul cetățenilor români de a avea o guvernare responsabilă și capabilă să rezolve problemele țării.

„În urmă cu o zi, presa scria despre jocurile de culise care se fac pentru moţiunea de cenzură. Jurnaliștii relatau că parlamentari ai PSD au semnat moţiunea de cenzură a PNL, în timp ce parlamentari ai Opoziţei – de la ALDE, ProRomânia – au trecut de partea premierului Viorica Dăncilă, deşi au semnat moţiunea.

Pe scurt: continuă trocurile politice pentru supraviețuirea unui executiv incompetent, cu ignorarea totală a interesului cetățenilor români de a avea o guvernare responsabilă și capabilă să rezolve mulțimea de probleme de pe agenda publică”, a scris PLUS pe Facebook.

Membrii PLUS consideră că România asistă din nou la un blocaj și că rezolvarea stă în modificarea Constituției actuale care să permită ieșirea din astfel de crize politice.

„Opoziția convinge parlamentari de la PSD, iar, de cealaltă parte, PSD convinge aleși ai ALDE, PMP și ai minorităților. În schimbul a ce ? A unor funcții publice, a unor portofolii în Guvern?

Mulți dintre parlamentarii actuali nu mai reprezintă interesele cetățenilor care i-au ales și trebuie să plece cât mai repede acasă. Din păcate, însă, declanșarea alegerilor anticipate depinde tot de ei.

Din nou asistăm la un blocaj a cărui rezolvare stă, după cum noi, cei de la PLUS, am spus de mai multe ori, în modificarea Constituției actuale, care să ne permită ieșirea din astfel de crize politice.

PLUS susține echilibrarea raportului dintre puterea executivă și cea legislativă prin introducerea a două noi cazuri de dizolvare a Parlamentului: opțional, în situația adoptării unei moțiuni de cenzură și ca urmare a consultării liderilor grupurilor parlamentare și, obligatoriu, în cazul în care demiterea președintelui, inițiată de Parlament, este respinsă de către cetățeni prin referendum”, au mai scris reprezentanții partidului pe Facebook.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW