Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


PLUS cere Parlamentului Românei schimbarea președintelui AEP: Rusia nu are ce să ne învețe pe noi despre alegeri

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 30 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache, a declarat, joi, că partidul din care face parte cere Parlamentului României schimbarea imediată a președintelui Autorității Electorale Permanente.

În opinia acestuia, Constantin Mitulețu-Buică, actualul președinte al AEP, nu garantează independența procesului electoral.

Societatea românească are nevoie de garanția independenței celor care gestionează procesul electoral, iar președintele AEP nu mai poate furniza o astfel de garanție. PNL și partidele parlamentare nu trebuie să ezite în a discuta situația și a-l schimba din funcție de urgență dacă nu găsește argumente care să dea încredere în echidistanța sa politică și adecvarea sa pentru postul ocupat. Să nu uităm că se află acolo plantat de regimul Dragnea și se dovedește încă o dată ce fel de oameni și ce politici vizau cei pe care conducerea PSD i-a numit în diverse funcții extrem de importante pentru bunul mers al României.

Alegerile din acest an sunt de o maximă importanță pentru România și pentru cetățenii săi. Nu putem să le riscăm pe mâna unor oameni cu simpatii proruse vădite. România este o țară democratică, membră a Uniunii Europene. Rusia nu are ce să ne învețe pe noi despre alegeri”, a declarat președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache.

În urma întâlnirii dintre șeful Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică, și ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, s-a discutat despre „dezvoltarea unei relații de colaborare între autoritățile administrative autonome specializate în materia organizării proceselor electorale din cele două ţări, în vederea realizării schimbului de experienţă și de bune practici”.

Constantin Mitulețu-Buică a fost ales în funcția de președinte AEP, în plenul reunit al Parlamentului, pe data de 27 februarie 2029, fiind propus de PSD.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW