Monday, June 14, 2021
Jurnalism corect


Ploi torențiale în toată țara. Aproape 30 de localități au fost inundate / București-Ilfov, cea mai afectată zonă – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 iulie 2020 Etichete: , , ,

Un număr de 27 de localități din 11 județe din țară au fost inundate după ploile abundente de duminică seară. În total, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 53 de case, 186 de curți, 96 beciuri/subsoluri și 12 străzi. Capitala și împrejurimile au fost cele mai afectate de ploile torențiale.

În zona București-Ilfov, pompierii au intervenit în 120 de situații pentru evacuarea apei.

Un alt județ unde s-a înregistrat un număr mare de intervenții a fost Alba. Mai multe echipaje cu motopompe au acționat în cinci localități pentru scoaterea apei din gospodării.

În municipiul Alba-Iulia au fost primite cele mai multe solicitări, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 23 de case, 39 de curți, 23 de beciuri/subsoluri și de pe 3 străzi inundate.

Situația a fost gravă și în județul Bihor, în localitatea Cubulcut, unde s-a acționat pentru evacuarea unui bărbat rămas izolat cu oile pe o insulă în mijlocul apei, din cauza unei viituri de pe pârâul din localitate.

Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, traficul rutier a fost temporar blocat pe un drum național (DN 67/GJ) și un drum județean DJ 672/GJ) din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

La acest moment, nu sunt în desfășurare alte intervenții.

“Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul fiipregatit.ro sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore”, sunt recomandările reprezentanților IGSU.

UPDATE / Ca urmare a fenomenelor meteo, ISUBIF a intervenit în 123 de cazuri, după cum urmează:

⚫ 67 București (acumulare de apa în 41 de curți, în 15 locuințe și 11 subsoluri)
⚫ 56 Ilfov (acumulare de apă în 39 de curți, în 10 locuințe și 7 subsoluri).

Pe durata acestor evenimente nu au fost persoane rănite.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW