Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Plata primei cereri din PNRR în valoare de 2,6 miliarde euro, autorizată de Comisia Europeană

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2022

Comisia Europeană a aprobat autorizarea plății primei tranșe de plată din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În urma acestei decizii, suma primită de România va fi de 2,6 miliarde de euro, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) printr-un comunicat de presă remis sâmbătă, 22 octombrie.

Prima cerere de plată a cuprins cele 21 de țintele și jaloanele aferente trimestrului IV din 2021. Cererea a fost depusă de România în luna mai.

Efectuarea plății pentru prima cerere de plată a celor aproximativ 3 miliarde de euro din care 2,03 miliarde euro, va avea loc în următoarele zile, reprezentând sprijin financiar nerambursabil și 0,90 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut vor susține investițiile și reformele asumate de România.

„Realist vorbind, este doar începutul unui lung drum pe care îl avem în fața, dar care, dacă vom duce la bun sfârșit aspectele cheie din Plan, va însemna impulsionarea economiei și generarea unui efect multiplicator solid pentru investițiile în autostrăzi, infrastructura feroviară, școli, infrastructura spitalicească și tot ceea ce înseamnă consolidarea economiei românești”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Următoarea cerere de plată pentru decontarea fondurilor alocate României prin PNRR va avea o valoare totală de 3,2 miliarde euro din care 2,1 milioane euro sprijin financiar nerambursabil și 1,09 milioane euro sprijin sub formă de împrumut și vizează îndeplinirea a 51 de jaloane/ținte aferente trimestrului I 2022 și trimestrului II 2022.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW