Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Planurile Guvernului pentru vara anului 2020: Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 și restaurantele în interior, împreună cu litoralul/ Românii, la un pas de „o viață cât mai normală”

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: , , ,

Șeful Direcției Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, susține că în jurul datei de 15 iulie am putea să ne apropiem „poate de o viață cât mai normală și apropiată de trecutul nostru normal”.

„Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal. Mâine voi fi pe litoral unde am să văd care este situaţia şi care sunt ultimele elemente de care au nevoie pentru a deschide în deplină siguranţă. Insist asupra faptului că îmi doresc ca statul să fie un îndrumător, nu un reglementator care să ne îndepărteze fundamental de la ideea noastră de bunăstarea clientului, al scopului însă al ospitalităţii şi nici pentru hotelieri sau cei din restaurante să devină un chin să opereze sau investiţiile obligatorii care vor trebui să fie făcute în urma acestei crize să fie prea costisitoare”, a explicat Pîrjol.

Acesta consideră că hotelierii, în marea lor majoritate sunt pregătiți și au adoptat deja proceduri pe care le vedem aplicate și ” în viaţa noastră socială de zi cu zi, pe care o trăim în urma pandemiei”.

„În plus şi hotelierii vor beneficia de acele scheme de granturi de ajutor din partea statului, acel faimos miliard de euro din fondurile europene, probabil undeva la 300 de milioane vor fi consacrate industriei ospitalităţii, zona de transporturi şi probabil toată partea de industrie a spectacolelor şi evenimentelor”, a menţionat Răzvan Pîrjol.

Inquam photos/ Bogdan Danescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW