Thursday, December 3, 2020
Jurnalism corect


Plantație de cannabis, descoperită în Bistrița-Năsăud -VIDEO

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 august 2020 Etichete: , ,

O plantație de cannabis a fost descoperită în Bistrița-Năsăud în urma unor percheziții. Polițiștii au găsit 83 de plante, echivalentul a 45,5 kilograme de masă verde, potrivit unui comunicat emis de IGPR.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că un bărbat de 48 de ani, ajutat de soția sa, fratele acesteia și un băiat de 17 ani, ar fi cultivat o plantație outdoor de cannabis într-o zonă împădurită din localitatea Tureac, Bistrița-Năsăud.

Începând cu luna iunie 2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au desfăşurat investigații privind o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc (cultivarea plantelor de cannabis în vederea comercializării), ce acţiona în județul Bistrița-Năsăud.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, de la începutul acestui an, un bărbat de 48 de ani, din Tureac, ar fi constituit o plantație outdoor de cannabis, într-o zonă împădurită, în localitatea Tureac. Totodată, ar fi implicat în activitatea infracțională și pe concubina lui, o femeie de 49 de ani, precum și pe fratele femeii, un bărbat de 45 de ani și fiul lui de 17 ani, toți din localitățile Josenii Bârgăului și Tureac”, se arată în comunicatul emis de IGPR.

În urma perchezițiilor, polițiștii și procurorii au descoperit, printre altele, 83 de plante de cannabis, instalații pentru un laborator de creștere indoor a plantelor, o carabină, o armă de vânătoare, o pușcă cu aer comprimat și o arbaletă.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 83 de plante de cannabis, în diferite stadii de creștere (reprezentând 45,5 kg masă verde), precum și instalații pentru laborator de creștere indoor a plantelor de cannabis (26 de lămpi, 6 tuburi industriale din inox, 2 unități de control/climatizare, 28 de unități de balast electromagnetic pentru lămpi, 492 de ghivece de 18 litri, 12 transformatoare curent, pompă de apa, fertilizatori și 2 aparate de măsurare a intensității curentului electric). Totodată, au mai fost descoperite și ridicate o carabină, o armă de vânătoare, o pușcă cu aer comprimat, precum și cartușe de diferite calibre, dispozitive de reglaj, o arbaleta și 4 săgeți aferente. Tot de la percheziții au fost ridicate 4 telefoane mobile, 2 tablete și înscrisuri cu valoare probatorie”, au mai precizat aceștia.

Bărbatul și băiatul de 17 ani au fost reținuți pentru 24 de ore, în timp ce soția acestuia și fratele ei au fost plasați sub control judiciar.

 

diicot

 

diicot

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW