Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Plângere depusă la CNCD pentru afirmațiile xenofobe făcute de Olguța Vasilescu la adresa lui Klaus Iohannis

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Cristina Iurișniți, președintele Comisiei de Egalitate de Șanse între femei și bărbați, a Camerei Deputaților, a trimis către CNCD o sesizare, după declarațiile xenofobe ale Liei Olguța Vasilescu la adresa lui Klaus Iohannis.

În cadrul unei emisiuni televizate pe postul Antena 3, în data de 16 noiembrie, deputata social –democrată Olguța Vasilescu a afirmat despre președintele țării următoarle:  Domnul Klaus, cred deja se și vede șef de lagăr de concentrare și toți PSD-iștii băgați acolo la reeducare”.

Aceste insinuări făcute de către doamna Olguța Vasilescu sunt încadrate în discursul public asumat de PSD, menite să instige la ură și discriminare, se arată în sesizare.

În sesizarea formulată, președintele Comisiei de Egalitate de Șanse între femei și bărbați, Cristina Iurișniți cere sancționarea Liei Olguța Vasilescu și obligarea acesteia să-i ceară scuze public lui Klaus Iohannis și comunităților evreiești.

Lia Olguța Vasilescu a dat share pe facebook unui articol intitulat „La braț cu Mussolini, Hitler&Company” prin care originile germane ale lui Klaus Iohannis sunt asociate cu crimele produse în perioada holocaustului.

În plus, șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă a afirmat și într-o apariție televizată că „Iohannis se și vede șef de lagăr”.

Ulterior, fostul ministru și-a cerut scuze pentru afirmațiile xenofobe făcute la adresa președintelui Klaus Iohannis, menționând că n-a vrut să lezeze comunitatea evreiască.

 

Sursă foto : Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW