Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Ping-Pong cu dosarul în care este vizată Diana Șoșoacă. Ancheta revine la DIICOT – SURSE

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 3 ianuarie 2022

Dosarul penal deschis după ce un grup de protestatari, condus de senatorul Diana Șoșoacă, a blocat accesul într-un centru de vaccinare din județul Iași, va fi preluat din nou de DIICOT, potrivit unor surse judiciare.

Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor la finalul verii, potrivit unui răspuns acordat în luna august la solicitarea Main News. Apoi, în noiembrie, a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT, întrucât erau reclamate și fapte de criminalitate organizată.

Ulterior, dosarul a fost trimis la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, la finalul anului 2021, după ce Diana Șoșoacă l-a acuzat pe șeful Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, că ar fi făcut presiuni pe lângă procurorul general, Gabriela Scutea, să deschidă ancheta ce îl vizează pe fostul senator AUR.

Astfel, DIICOT ar urma să preia ancheta legată de scandalul de la centrul de vaccinare din Iași, iar la SIIJ ar rămâne plângerea ce îl vizează pe președintele CSM.

În luna august, senatorul Diana Șoșoacă, împreună cu un grup de susținători, au blocat procesul de vaccinare din comuna Răchiteni, din județul Iași, aflată atunci în scenariul roșu, din cauza numărului ridicat de cazuri COVID-19.

Vorbiți cu un reprezentant al poporului român, care sunt efectele adverse ale vaccinului anti COVID-19? Dar de ce vă e așa greu să spuneți care sunt efectele adverse? De ce nu vreți doamna doctor?”, îi cererea Diana Șoșoacă doctorului de la Centrul de vaccinare din Răchiteni, în timp ce transmitea live pe Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW