Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Piloții români au început pregătirea în cadrul Centrului European de Instruire F-16 de la Fetești FOTO

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 ianuarie 2024

Piloții români au început săptămâna aceasta pregătirea în cadrul Centrului European de Instruire F-16 de la Fetești, a anunțat ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, joi, 18 ianuarie.

Conform ministrului de resort, primul zbor a avut loc la începutul acestei săptămâni cu o aeronavă F-16 pusă la dispoziție de Forțele Aeriene Regale ale Țărilor de Jos, împreună cu un instructor aparținând companiei Lockheed Martin.

„Șapte piloți români efectuează pregătirea teoretică și practică în cadrul Centrului European de Instruire, dar și la simulatorul F-16 aparținând Forțelor Aeriene Române și vor continua instruirea până la atingerea nivelului «Pregătit Pentru Misiune”», a mai precizat Tîlvăr.

Centrul European de Instruire pentru avioanele F-16 este un centru de instruire pentru piloții de avioane F-16 din statele NATO și Ucraina, care a fost inaugurat la Baza Aeriană de la Fetești, România, pe 13 noiembrie 2023. Acesta este primul centru de instruire european pentru avioanele F-16 și va fi folosit pentru a pregăti piloții de F-16 din statele NATO și Ucraina, precum și pentru a oferi calificări suplimentare pentru piloții care operează deja avioane F-16 în România.

F-16 Fighting Falcon este un avion de luptă multirol proiectat inițial de General Dynamics și îmbunătățit de Lockheed Martin pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii. Acesta a fost conceput inițial ca avion de vânătoare cu greutate redusă.

 

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW