Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Pierderi uriașe pentru companiile aeriene din cauza pandemiei de coronavirus/ Asociație: Anul 2020 este cel mai rău din istoria sectorului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 iunie 2020 Etichete: , ,

Companiile aeriene vor pierde 84 de miliarde de dolari din cauza pandemiei de coronavirus, care le reduce veniturile la jumătate în cel mai rău an din istoria sectorului, anunță International Air Transport Association (IATA), potrivit Reuters.

Din cauza temerii de infectare, dar și a restricțiilor de circulație, oamenii nu mai zboară cu avionul, iar companiile aeriene nu își desfășoară activitatea în prezent, motiv pentru care IATA a menționat că veniturile acestora vor scădea la 419 miliarde de dolari de la 838 miliarde de dolari anul trecut.

„Fiecare zi a acestui an va adăuga 230 de milioane de dolari pierderilor din industrie”, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

IATA a avertizat că anul viitor pierderile ar putea atinge 100 de miliarde de dolari, în timp ce traficul va încerca să recupereze, iar companiile aeriene să reducă tarifele pentru a câștiga cotă de piață.

„Companiile aeriene vor fi fragile din punct de vedere financiar în 2021”, a spus De Juniac, apreciind și o intensificare a concurenței. „Acest lucru se va traduce prin stimulente puternice pentru călători”.

Totodată, în anul 2021, veniturile companiilor aeriene ar putea ajunge la 598 miliarde de dolari, mai arată IATA.

Numărul pasagerilor scade la 2,25 miliarde în acest an, și va crește la 3,38 miliarde în 2021, cu peste 25% sub nivelul din 2019, potrivit Mediafax.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW