Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Piedone se victimizează, după ce a fost găsit în conflict de interese: „Agenția Națională de ‘securitate’ nu mă vrea la Primăria Capitalei!”

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 28 februarie 2024

După ce a fost găsit în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a acuzat că decizia a fost adoptată pentru a nu putea candida la Primăria Capitalei.

„Agenția Națională de securitate nu mă vrea la Primăria Capitalei! Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpușar în fruntea bucureștenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetățeni și pentru oraș, deopotrivă! Chiar aseară, Victor Ciutacu m-a atenționat că interesele unora mi-ar putea aduce dosare penale sau chiar arestare până în alegeri!!! ANI, mama lui ANI și toți securiștii care lucrează împotriva țării nu mai pot păcăli românii”, a scris Piedone, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, primarul a anunțat că va contesta raportul ANI.

Piedone și numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale

Agenția Națională de Integritate a anunțat miercuri că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost găsit în conflict de interese, după ce și-a numit ginerele ca membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, a anunțat Agenția Națională de Integritate.

Piedone ar putea candida, în ciuda deciziei ANI

Potrivit deciziei ANI, Piedone nu va avea voie să ocupe o funcție publică timp de 3 ani. Sancțiunea nu este însă definitivă. Într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro, președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, dacă primarul Sectorului 5 va contesta raportul ANI, acesta nu își va produce efectele până la decizia definitivă a instanței.

„Decizia ANI, dacă este contestată, nu va rămâne în vigoare. Raportul ANI trebuie confirmat de instanța de judecată sau să rămână definitiv prin necontestarea lui. Acestea sunt cele două posibilități pentru toată lumea, nu doar pentru Piedone”, a explicat Toni Greblă.

Totodată, potrivit șefului AEP, raportul ANI va putea fi contestat la o instanță de fond, după care eventual la una de apel. Prin urmare, sunt șanse reduse să avem o decizie definitivă în acest caz până pe 9 iunie 2024, data la care vor avea loc alegerile locale.

Piedone a anunțat că va candida la Primăria Generală

Actualul primar al Sectorului 5 a anunțat duminică că va candida pentru funcția de primar general din partea Partidul Umanist Social Liberal.

„Eu nu vreau să sting nimănui lumina, avem culoare de zbor separate. Fiecare cu ce poate să zboare. Pe doamna Gabriela Firea o respect, o apreciez pentru toată activitatea, dar fiecare cu culoarul lui de zbor. Eu sunt președintele PUSL. Sunt și social, și liberal. Doresc o alianță cu aceste partide, astăzi indecise (n.r. – PSD și PNL). Am 30 de ani de administrație și eu zic că biologic mi-a venit rândul. Eu, Cristian Popescu Piedone, nu îmi anunț intenția. Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste! Iar cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, sunt deschis. Sunt și social, și liberal! Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, a declarat Piedone la B1 TV.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW