Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Piedone își depune astăzi candidatura pentru Primăria Capitalei

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2024 Etichete: ,

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că astăzi își va depune candidatura pentru funcția de primar general al Bucureștiului.

„Oameni buni, sunt pregătit! Astăzi, în Sfânta Vineri, încrezător în Bunul Dumnezeu, susținut de oamenii buni și motivat să transform Bucureștiul într-o fascinantă bijuterie urbană, îmi depun candidatura la funcția de primar general! Oameni buni, vă mulțumesc pentru susținere, vă mulțumesc pentru încredere, vă mulțumesc pentru că sunteți lângă mine, vă mulțumesc pentru că iubiți Bucureștiul, vă mulțumesc că existați în viața mea! Nu vă voi dezamăgi! Împreună, facem imposibilul posibil pentru București! Cu respect, primarul Piedone”, a anunțat Piedone pe pagina sa de Facebook.

Negoiță spune că vrea să candideze la Primăria Capitalei

În contextul în care, Cătălin Cîrstoiu este tot mai presat să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță s-a declarat joi dispus să candideze din partea alianței PSD-PNL pentru această funcție.

„Nu pot să vă confirm acum. Cert este că e un moment important, Bucureștiul a suferit de subdezvoltare, în ultimii 4 ani, și noi trebuie să ne luptăm cu toate forțele pentru București. Dacă partidul o va face, nu voi mai refuza, deși până acum am tot refuzat. Am avut mai multe discuții, chiar și luni, la guvern, dar nu vreau să dau detalii. Eu nu mă mai opun unei nominalizări din partea alianțe, deci, aș fi dispus să fiu candidatul PSD-PNL. Au fost discuții, inclusiv în alianță, nu e o decizie luată, vor mai fi discuții. Nu sunt decizii pe care le iau eu, ci doar îmi arăt disponibilitatea de a candida din partea alianței. Eu nu am fost implicat, dar mi-au fost prezentate analize nefavorabile, pentru că de aceea ne-am tot întâlnit ca să găsim o soluție la problema Cîrstoiu”, a declarat Robert Negoiță.

Bătălia se dă între Nicușor Dan și Piedone, conform sondajelor

Răsturnare de situație în cursa pentru funcția general al Capitalei. Dacă în săptămânile trecute Cristian Popescu Piedone se situa pe primul loc în intenția de vot a bucureștenilor, inclusiv într-un sondaj comandat de Nicușor Dan, acum Nicușor Dan se află în această postură. Potrivit unui sondaj realizat de AtlasIntel, într-o cursă cu Piedone, Cîrstoiu și Enache, actualul primar general ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1% din voturile bucureștenilor cu drept de vot. Pe locul doi se clasează Piedone cu 30%, în timp ce Cîrstoiu obține doar 17,4%, iar Enache 4,9%.

 

Sociologii au luat în calcul și un al doilea scenariu în care AUR l-ar sprijini pe Cozmin Gușă la Primăria Capitalei. În acest caz, Nicușor Dan ar câștiga alegerile cu 35,4% din voturi, pe locul doi ar fi Piedone cu 30,7%, pe locul trei Cîrstoiu cu 16,4%, iar Gușă ar obține 5,8%.

 

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW