Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Piedone anunță că impune o serie de restricții în Sectorul 5/ Prefectura Capitalei cere revocarea măsurilor

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 24 martie 2021 Etichete: , , ,

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, anunță că a dispus mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19, pentru „a preveni o carantinare totală a Capitalei”. Pe de altă parte, prefectul Capitalei susţine că decizia privind noile restricţii nu va fi luată la nivel de sectoare.

UPDATE 18.20: Prefectura Capitalei a transmis Primăriei Sectorului 5 o solicitare de revocare a acestor măsuri, menţionând că sunt nelegale.

„Având în vedere caracterul obligatoriu al actului administrativ cu caracter normativ sus menţionat, autorităţile administraţiei publice nu pot stabili un alt program de desfăşurare a activităţilor de către operatorii economici decât cel aprobat la nivel central. (…) Totodată, vă aducem la cunoştinţă că, în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă îşi desfăşoară activitatea în sistem integrat şi cu respectarea principiului operativităţii, conlucrării active şi subordonării ierarhice”, a transmis Prefectura, potrivit Agerpres.

Ştirea iniţială

În intervalul 25 martie-11 aprilie, programul agenţilor economici din sector ar urma să fie redus astfel:

  • LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00
  • SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

  • LUNI – VINERI – 00 – 17.00
  • SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ –00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

„Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viața de zi cu zi. Fac apel la toți cetățenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autoritățile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce privește Bucureștiul”, spune Cristian Popescu Piedone, potrivit sursei menţionate.

Prefectul Capitalei: Nu vor fi la fiecare sector decizii separate

Pe de altă parte, prefectul Capitalei susţine că Guvernul este cel care va decide noile restricţii pentru Bucureşti, însă acestea nu vor fi diferite în funcţie de sector.

„În momentul de faţă sunt în pregătire atât o hotărâre de Guvern, cât şi o şedinţă CNSU. Nu vor fi la fiecare sector decizii separate. Noi aşteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental, o hotărâre de Guvern şi la nivel de CNSU pe care noi le vom implementa imediat. Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să fie mâine şi imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după şedinţă de CMBSU. Printre propuneri sunt şi propuneri care vizează nu numai Bucureştiul, ci şi o parte din judeţul Ilfov. De aceea, acolo ar trebui să luăm decizii şi pe zona respectivă şi da, aşa cum am mai spus, Bucureştiul reprezintă un pol economic şi demografic foarte important şi Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone”, potrivit news.ro.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *