Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Piedone a fost ridicat de DNA, după o amenințare cu bombă la bordul avionului cu care trebuia să decoleze / OFICIAL Primarul Sectorului 5, urmărit penal

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 29 aprilie 2022

UPDATE: DNA a anunțat oficial începerea urmăriri penale față de Cristian Popescu Piedone pentru „abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

„După preluarea atribuțiilor aferente funcției de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu știință ar fi omis să ia măsurile inerente atribuțiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 București adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului. În consecință, o societate comercială care nu deținea licență, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25% față de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condițiile în care societatea SALUBRIZARE Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deținută de Sectorul 5 București, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv”, a transmis DNA.

Știrea inițială:

Ghinion teribil pentru Cristian Popescu Piedone. O amenințare cu bombă la bordul avionului cu care primarul Sectorului 5 ar fi trebuit să ajungă vineri, 29 aprilie, la Munchen a întârziat zborul, timp în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au pus în aplicare un mandat de aducere pe numele său. Într-o declarație acordată presei la ieșirea din sediul parchetului anticorupție, Piedone a afirmat că are calitatea de suspect pentru abuz în serviciu, într-un dosar penal privind contractul de salubritate al Primăriei Sectorului 5.

Întrebat în legătură cu ancheta penală în care este vizat, Piedone nu a oferit prea multe detalii, precizând însă faptul că denunțător ar fi deputatul PSD Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5, care la rândul său a fost chemat vineri la DNA.

„Luasem bilete să plec cu soția la Firenze, cu escala la Munchen. S-a anunțat o amenințare cu bombă, în timp ce eram deja urcat. (…) Avionul a stat 10 – 15 minute, după care s-a golit tot avionul, ca urmare a acestei alerte. Înainte să mă urc în autobuz mi-a spus un polițist să îl urmez, că am mandat de aducere într-un dosar din februarie 2021. La DNA mi s-a spus că am calitatea de suspect. Nu am dat astăzi nicio declarație. Denunțătorul este fostul primar, Daniel Florea. Probabil s-a denunțat singur”, a declarat Piedone.

Piedone: Puteam să fug de 1.000 de ori

În același timp, Piedone a ținut să precizeze că nu avea de gând să se sustragă unei eventuale condamnări în procesul „Colectiv”, în care judecătorii vor pronunța sentințele marți, 2 mai.

„Nu am nicio restricție. În momentul în care vorbim DNA ridică documente doar din trecut. Marți este decizia finală în dosarul colectiv. au fost nenumărate amânări. Eu nu sunt un fugar. Puteam să fug de 1.000 de ori. Piedone nu este un fugar”, a afirmat Cristian Popescu Piedone.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/piedone-a-fost-ridicat-de-dna-dupa-o-amenintare-cu-bomba-la-bordul-avionului-cu-care-trebuia-sa-decoleze-primarul-sectorului-5-suspect-intr-un-dosar-penal-privind-contractul-de-salubritate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *