Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Piedone a anunțat că va candida la Primăria Capitalei: Sunt și social, și liberal

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2024

Actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat duminică că va candida pentru funcția de primar general din partea Partidul Umanist Social Liberal, formațiunea fondată de Dan Voiculescu, patronul trustului de presă Intact. 

Au rămas mai puțin de patru luni până la alegerile locale, programate pe 9 iunie, iar confruntarea pentru fotoliul de primar general al Capitalei se ascute. În timp ce actualul edil, Nicușor Dan, și-a anunțat deja intenția de a candida pentru un nou mandat, susținut de „Dreapta unită” (USR, PMP și Forța Dreptei), în interiorul PSD și PNL se poartă în aceste zile negocieri dure pentru stabilirea candidaților.

Fostul edil, Gabriela Firea, își dorește cu ardoare să fie desemnată drept candidata PSD, însă cu această ipoteză nu pare să se împace Marcel Ciolacu. De cealaltă parte, nici liberalii nu și-au desemnat candidatul. Sebastian Burduja, actualul ministru al energiei, spune că își dorește să participe, însă deocamdată nu este clar dacă va obține susținerea partidului condus de Nicolae Ciucă.

Piedone: Sunt și social, și liberal

În acest context, fără a mai aștepta negocierile dintre PSD și PNL, Cristian Popescu Piedone a anunțat la rândul său că va candida pentru funcția de primar general din partea Partidul Umanist Social Liberal, cu speranța că în spatele său se vor alinia și social-democrații.

„Eu nu vreau să sting nimănui lumina, avem culoare de zbor separate. Fiecare cu ce poate să zboare. Pe doamna Gabriela Firea o respect, o apreciez pentru toată activitatea, dar fiecare cu culoarul lui de zbor. Eu sunt președintele PUSL. Sunt și social, și liberal. Doresc o alianță cu aceste partide, astăzi indecise (n.r. – PSD și PNL). Am 30 de ani de administrație și eu zic că biologic mi-a venit rândul. Eu, Cristian Popescu Piedone, nu îmi anunț intenția. Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste! Iar cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, sunt deschis. Sunt și social, și liberal! Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, a declarat Piedone la B1 TV.

Totdată, Piedone susține că îl va sprijini pe fiul său, Vlad Popescu, actualmente deputat PSD, pentru funcția de primar al Sectorului 5.

Nicușor Dan, pe primul loc în intenția de vot

Conform unui sondaj CURS, dat publicității duminică, 36% dintre locuitorii Bucureștiului ar vota cu actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale. Pe locul doi, cu 33% din voturi, se află Gabriela Firea, candidată PSD.

Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) au fost aleși de doar 8% dintre alegători. Diana Șoșoacă (SOS) a fost votată de 5% dintre alegători, iar Cristian Popescu Piedone (PUSL, spontan) de 10%.

De asemenea, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu care dintre partidele următoare ați vota pentru Consiliul General?”, cei mai mulți au declarat că ar vota cu Partidul Social Democrat, cu un procentaj de 34%. Urmează USR-PMP-Forța Dreptei (Alianța Dreapta Unită) cu 23%, Partidul Național Liberal (PNL) cu 16% și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu 13%.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW