Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Piața Gorjului și Piața Miniș, închise de inspectorii ANPC

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dispus închiderea Pieței Gorjului, precum și a Pieței Titan 2 – Miniș din cauza neregulilor constatate la cele două puncte comerciale. 

Inspectorii ANPC fac în această perioadă premergătoare sărbătorilor pascale, verificări ale modului în care sunt îndeplinite sau nu prevederile Ordonanțelor militare adoptate până în acest moment.

În urma unor controale din București s-a dispus închiderea Pieței Gorjului, precum și a Pieței Titan 2 – Miniș, până la remedierea neregulilor constatate.

Operatorii economic care dețin aceste piețe au fost sancționați cu amenzi în valoare de 30.000 lei. Decizia a fost luată după ce s-a constatat nerespectarea prevederilor Ordonanțelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respecta distanța socială dintre comercianți, numărul de persoane care să se afle în același timp în incintă, prezența dezinfectantelor la dispoziția comercianților și cumpărătorilor).

Inspectorii sanitari au mai aplicat o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței militare nr. 3/2020 la Piața Veteranilor din sectorul 6 al Capitalei.

De asemenea, la Piața Crângași s-a constatat că nu erau respectate prevederile Ordonanțelor militare (de ex.: deficiențe de marcare a zonei destinate accesului consumatorilor, nespațierea corespunzătoare dintre tarabe).

Operatorul economic care deține centrul comercial a primit avertisment, iar neregulile au fost remediate în timpul controlului, activitatea în piață fiind oprită timp de 2 ore.

sursa foto: ANPC

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW