Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Pfizer și BioNTech vor dona doze de vaccin anti-COVID pentru participanții la Jocurile Olimpice de la Tokyo

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 mai 2021

Pfizer și BioNTech au anunțat că au semnat o înțelegere cu Comitetul Internațional Olimpic, potrivit căreia vor dona doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru imunizarea sportivilor și delegațiilor ce vor participa la Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice, organizate la Tokyo.

Cele două companii farmaceutice și Comitetul Internațional Olimpic au semnat un Memorandum de Înțelegere, ce arată că vor colabora cu comitetele olimpice naționale pentru a furniza dozele de vaccin necesare delegațiilor prezente la Jocurile Olimpice.

Livrarea ar urma să înceapă la finalul lunii mai, pentru ca participanții de la JO să poată fi imunizați complet până la startul evenimentului sportiv.

Donaţia de doze de vaccin nu va afecta furnizarea de vaccinuri către state în conformitate cu contractele de furnizare”, potrivit unui comunicat de presă.

România trimite 64 de sportivi la Tokyo

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo este formată, până în acest moment, de 64 de sportivi ce provin de la 13 sporturi, arată Radio România.

Astfel, România va fi reprezentată la gimnastică artistică, înot, scrimă, tir sportiv, ciclism, box, canotaj, fotbal, lupte, tenis de masă, atletism, baschet și kaiac-canoe.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august 2021, în timp ce Jocurile Paralimpice vor fi organizate în intervalul 24 august – 5 septembrie, după ce au fost amânate cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW