Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Pfizer încearcă să obțină aprobarea în America pentru administrarea unei doze suplimentare din vaccinul anti COVID / FDA și CDC susțin că americanii imunizați complet nu au nevoie de o a treia doză

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 iulie 2021

Pfizer încearcă să obțină aprobarea Agenției americane a medicamentului (FDA) pentru a folosi și cea de-a treia doză din vaccinul anti-COVID, a declarat joi Mikael Dolsten, șeful diviziei de cercetare a companiei, relatează Reuters. Dolsten susține că anumite dovezi ar putea indica existența un risc mare de reinfectare după 6 luni de la inoculare și menționează răspândirea accentuată a tulpinei Delta a virusului SARS-CoV-2.

FDA și Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC) au emis un comunicat de presă comun prin care au transmis că americanii vaccinați complet nu au nevoie de o altă doză suplimentară în acest moment.

În schimb, șeful diviziei de cercetare a Pfizer a precizat că, în Israel, există informații potrivit cărora persoane vaccinate în luna ianuarie sau februarie au fost reinfectate cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce Ministerul israelian al Sănătății a transmis că eficacitatea vaccinului a scăzut în luna iunie până la 64%.

Vaccinul Pfizer este foarte activ în ceea ce priveşte varianta Delta(…)Dar după șase luni, este probabil riscul de infectare, pentru că nivelul anticorpilor, aşa cum era estimat, scade”, a spus Mikel Dolsten, într-un interviu.

FDA și CDC susțin că sunt pregătite pentru administrarea unor doze suplimentare, „dacă și când știința va demonstra că sunt necesare”.

Dolsten a mai afirmat că datele din Israel și Marea Britanie indică o eficiență a vaccinului de până la 95% în prevenirea unei forme severe a COVID-19. Potrivit studiilor Pfizer, o a treia doză de vaccin ar genera până la de 10 ori mai mulți anticorpi decât după administrarea celei de-a doua doze.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW