Petiție online pentru excluderea din magistratură a procurorului de caz din dosarul Țăndărei
Procurorul de caz care s-a ocupat de dosarul Țăndărei este ținta unei petiții online prin care se cere excluderea sa din magistratură. Oamenii cer demisia procuroarei Olga Vrânceanu pentru modul în care a instrumentat probele din dosarul traficului de minori.
„Împreună, noi – cetățenii României, solicităm DEMISIA DE ONOARE SAU EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURĂ a procurorului care nu a utilizat corespunzător probele și informațiile pe care le avea la dispoziție în cel puțin 2 cauze foarte mari de trafic de minori: Țăndărei și Shanghai.(…)Procurorul român nu a folosit corespunzător probele primite de la partenerii internaționali și Europol pentru susținerea faptelor reținute în sarcina inculpaților, iar presupușii traficanți au fost achitați de instanța de apel în data de 23 decembrie 2019.(…) Având în vedere cele menționate mai sus și lipsa de profesionalism a procurorului DIICOT care era obligat să apere drepturile și interesele miilor de minori traficați (15 000 estimați numai în cazul Țăndărei). (…) Solicită demisia de onoare a procurorului sau, în caz contrar, începerea procedurilor necesare excluderii din magistratură!”, se arată în textul petiției.
Inițiatporii petiției sunt Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, Freedom House România, Cambridge Center for Applied Research in Human Trafficking (UK), Human Trafficking Foundation (UK), Asociația WorldTeach România, Valoare Plus, Asociația Femeilor Românce din Italia, Centrul Syene pentru Educație, Ușa Deschisă, Asociația Cultural Socială Economică Christiana.
Judecătorii de la Curtea de Apel Mureș au decis, luni, achitarea celor 25 de inculpați trimiși în judecată de DIICOT în dosarul Țăndărei, caz care, în urmă cu aproape 10 ani, a șocat întreg continentul și chiar a adus modificări la nivelul legislației europene.
Silvia Tăbușcă, directorul Centrului de Drepturile Omului şi Migraţie a studiat îndeaproape acest caz și a declarat într-un interviu pentru mainnews.ro că autoritățile l-au tratat cu „rea-credință”.
„Eu cred că este rea credință în instrumentarea acestor cauze. Pentru mine nu este neștiință. (…)Procurorul român avea obligația să se aplece mai mult asupra rechizitorului și a cauzei față de alte dosare pe care le avea. Din rechizitoriul cazului Țăndărei nu se constată lucrul ăsta. Dacă nu ar fi rea credință, aș vorbi de lipsă de interes”, susține Silvia Tăbușcă.
Comentarii
Dupa principiul, urma scapa mafia…..
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: mainnews.ro/petitie-online-pentru-excluderea-din-magistratura-a-procurorului-de-caz-din-dosarul-tandarei/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/petitie-online-pentru-excluderea-din-magistratura-a-procurorului-de-caz-din-dosarul-tandarei/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/petitie-online-pentru-excluderea-din-magistratura-a-procurorului-de-caz-din-dosarul-tandarei/ […]