Monday, June 14, 2021
Jurnalism corect


Peste un milion de dolari, confiscați în dosarul Microsoft, în care Tăriceanu a scăpat de urmărirea penală în Parlament

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 11 noiembrie 2020

Curtea de Apel București a decis, miercuri, confiscarea sumelor de 100.000 de euro și 1.300.000 de dolari, aflate în conturile unei firme ce a fost implicată în afacerea cu licențe Microsoft, dosar în care a fost vizat și Călin Popescu Tăriceanu. 

Curtea de Apel București a respins contestațiile depuse de reprezentanții firmei Kenton Enterprises LTD, controlată de Florin Pletea și de Dragoș Nicolaescu, denunțători în acest dosar.

În baza art. 549/1 alin. 1 şi alin. 5 lit. b C. proc. pen. admite propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală, prin soluția de clasare emisă în dosarul nr. 532/D/P/2018. În temeiul art. 112 alin. 1 lit. e C. pen. dispune confiscarea sumei de 100.000 euro și 1.300.000 usd, sumă aflată în conturile bancare deschise la Credit Suisse Austria de Kenton Enterprises LTD”, este decizia Tribunalului București care a fost contestată la Curtea de Apel.

În dosarul Microsoft a fost implicat și fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, dar urmărirea penală pe numele acestuia nu a început, deoarece parlamentarii nu au votat pentru ridicarea imunității.

Astfel, procurorii au continuat cercetările penale pe numele lui Petru Berteanu, un alt om de afaceri implicat în dosar.

Reprezentanții firmei Kenton Enterprises LTD nu au fost trimiși în judecată, deoarece au denunțat faptele la DNA înainte ca urmărirea penală să înceapă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW