Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Peste o tonă de droguri și jumătate de milion de comprimate, confiscate de autorități în 2022

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 februarie 2023 Etichete: , ,

Peste o tonă de droguri și jumătate de milion de comprimate au fost confiscate de autorități pe parcursul anului 2022, a anunțat luni, 27 februarie, Poliția Română. 90 de culturi ilegale de droguri au fost descoperite și desființate pe parcursul anului trecut.

Poliția Română și Agenția Națională Antidrog au prezentat luni bilanțul activităților de prevenire și combatere a consumului și traficului de droguri, desfășurate pe parcursul anului 2022.

Autoritățile susțin că în cursul anului 2022 au arestat preventiv peste 1.000 de persoane, au destructurat 58 de grupuri infracționale organizate și au trimis în judecată 2.323 de persoane.

Totodată, în urma controalelor în trafic, au depistat peste 3.200 de persoane care conduceau sub influența substanțelor psihoactive.

Acțiunile operative sunt completate de cele preventive și de informare, atât în mediul școlar, cât și la festivaluri sau alte evenimente publice, pentru realizarea obiectivului nostru – diminuarea traficului și consumului de droguri, dar și destructurarea grupărilor infracționale care acționează în acest domeniu”, a mai transmis Poliția Română, menționând că au fost derulate peste 7.000 de activități în acest sens.

Autoritățile au mai precizat că pe 7 decembrie au fost distruse 4.300 de kilograme de droguri, din care 2,9 tone au fost de cannabis.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor aferente perioadei 2014 – 2022, în 641 de dosare penale soluționate definitiv de către instanțele de judecată și unitățile de parchet”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW