Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Peste o sută de percheziţii DNA în judeţul Suceava, inclusiv la Inspectoratul de Poliție Județean și la Spitalul din Rădăuți

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2024 Etichete:

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) fac miercuri, 16 octombrie, percheziţii la 108 adrese din judeţul Suceava, inclusiv la trei instituţii publice, într-un dosar care vizează fapte de corupţie. Potrivit presei locale, ar fi investigate fapte de corupţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, al Spitalului din Rădăuţi şi al Colegiului Tehnic din Rădăuţi.

„În cursul zilei de 16 octombrie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 108 locaţii situate pe raza judeţului Suceava, reprezentând trei instituţii publice, două sedii ale unor persoane juridice de drept privat şi 82 de domicilii ale unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Conform jurnaliştilor de la Monitorul de Suceava, instituţiile publice vizate de percheziţii sunt IPJ Suceava, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Colegiul Tehnic Rădăuţi.

În cazul IPJ Suceava, ancheta se referă la un poliţist care ar fi luat mită de la unii şoferi care ar fi comis abateri în trafic.

La Spitalul din Rădăuţi, ancheta DNA ar viza unele angajări pentru posturile de brancardieri şi infirmieri, dar şi acte de luare de mită în cazul unor medici.

În ceea ce priveşte ancheta de la Colegiul Tehnic Rădăuţi, jurnaliştii suceveni susţin că ar fi vorba de acuzaţii de mită pentru angajarea unor persoane.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii