Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Peste jumătate de milion de ucraineni au intrat în România, de la izbucnirea războiului

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 martie 2022

Peste jumătate de milion – concret, 500.747 – de cetăţeni ucraineni au intrat în România, de la declanşarea războiului în țara vecină, a anunțat luni, 21 martie, Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Doar în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au intrat în România 68.012 de persoane, dintre care 9.582 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,4% faţă de ziua precedentă).

„Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.986 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 3.246 cetăţeni ucraineni (scădere cu 9,5%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 20.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 500.747 cetăţeni ucraineni”, conform comunicatului citat.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România  prin PTF se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

„Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestra, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, dau asigurări polițiștii de frontieră.

Urmărește LIVE cele mai importante momente din a 26-a zi de război în Ucraina.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW