Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Peste 90.000 de doze din vaccinul AstraZeneca ajung joi în România

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 februarie 2021

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că cea de-a doua tranșă de vaccin AstraZeneca, ce constă în 92.400 de doze, ajunge joi în România. Programările pentru imunizarea cu serul britanic sunt deschise de miercuri pentru 180 de noi centre de vaccinare la nivel național, potrivit CNCAV.

Cele 92.400 de doze vor fi distribuite astfel:

„În cursul zilei de mâine(n.r. vineri), 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Brașov și Constanța, după cum urmează:
➢ Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.800 doze;
➢ Centrul Regional de Depozitare Constanța: 18.000 doze.

Totodată, la Centrul Național de Național de Depozitare București vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul capitalei, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani”, potrivit CNCAV.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile oferă răspunsuri la cele mai frecvente 10 întrebări legate de vaccinarea împotriva COVID-19

Persoanele eligibile pentru etapa a II-a a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 se pot programa pentru imunizare cu vaccinul AstraZeneca începând de miercuri pe platforma informatică pusă la dispoziție de autorități.

Aceste 180 de cabinete noi de vaccinare sunt distribuite la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul persoanelor cuprinse între grupa de vârstă 18 şi 55 de ani, ţinând cont de faptul că acest tip de vaccin, la momentul actual, este recomandat pentru aceste grupe de vârstă. Sunt incluse aici atât persoane cu boli cronice din aceste grupe de vârstă, cât şi persoane care deservesc activităţi esenţiale. Modalităţile de programare sunt neschimbate”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează:

București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3),
Vrancea (3). Acestea vor fi grupate în centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecărui județ.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW