Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Peste 8.000 de familii din București nu au căldură și apă caldă. Voiculescu: Minciunile primarului nu ne încălzesc și nu vor rezolva problemele

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 februarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Aproximativ 8.700 de familii din 270 de blocuri aflate în sectoarele 3, 4 și 6 din București nu au apă caldă și căldură, din cauza unei alte avarii la sistemul de termoficare, anunță candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu.

„Deși rețeaua de termoficare este în responsabilitatea PMB, Gabriela Firea fuge de responsabilitate și acuză o mare conspirație împotriva ei. Nicio surpriză, de altfel.

Care este însă REALITATEA?

Realitatea e că în primii doi ani întregi de mandat Gabriela Firea a cheltuit sub 10 milioane de lei pentru infrastructura RADET. Însă a dat 12 milioane de lei doar pentru beculețele de Crăciun și vreo 5,6 milioane de lei pe un târg de Crăciun.

Realitatea este că avariile sunt cauzate de țevile vechi și ruginite, pe tronsoane care nu au fost reparate corespunzător.

Realitatea este că aceste conducte de apa calda si caldura au crapat constant în ultimii doi ani”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Acesta susține că ELCEN a demontat „teoria conspirației” Gabrielei Firea arătând că fluctuația de temperatură pe conducta RADET s-a produs la vreo zece ore în urma avariei.

„Minciunile primarului nu ne încălzesc și nu vor rezolva probleme bucureștenilor.

De asta e nevoie de un primar onest cu o echipă profesionistă.

Bucurestiul pe care eu vi-l propun, alaturi de echipa mea, este unul bine incalzit. Un Bucuresti care va avea un sistem centralizat de termoficare modernizat, eficient din punct de vedere tehnic, economic si comercial, prietenos cu mediul inconjurator. Un sistem care va opri risipa si va imbunatati calitatea aerului pe care il respiram.

La Bucurestiul pe care vi-l propun vom ajunge treptat, prin eficientizare tehnica, financiara si comerciala — nu va mai avea nevoie de subventii gigantice la energia termica.

Odata cu scaderea pierderilor si cu imbunatatirea calitatii si continuitatii furnizarii apei calde si a caldurii, clientii actuali vor fi fidelizati si altii vor alege sa se racordeze la sistemul de termoficare”, a mai scris Voiculescu pe Facebook.

Gabriela Firea anunță un „sabotaj față de bucureșteni”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare. Edilul susține că s-a „greșit” cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă la rețeaua primară ce alimentează sectoarele 2 și 3.

„Sabotaj faţă de bucureşteni, din partea Elcen, instituţie în subordinea Guvernului PNL. S-a ‘greşit’ cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea, conform legii”, a afirmat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Edilul susține că nu crede în varianta unei erori tehnice, că diferența de temperatură este „mult prea mare”, iar tehnicienii care au făcut manevrele știau că vor provoca „o mare avarie”.

 „Acest sabotaj vine la două zile după ce ministrul PNL al economiei a declarat că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane. Asta înseamnă facturi enorme pentru cetăţeni”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a declarat, duminică, că avaria din Sectoarele 2 și 3 a fost remediată și, astfel, cele 300 de blocuri afectate au în prezent apă caldă și căldură. Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei a transmis, în schimb, că în prezent mult mai multe familii nu mai au apă caldă și căldură, în scenă intrând și sectorul 4.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW