Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Peste 60 de tone deşeuri din Germania, Elveţia şi Belgia oprite la intrarea în ţară

By news.ro , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2023 Etichete: , , , , ,

Poliţiştii de frontieră de la Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţii Protecţiei Consumatorului Bihor, nu au permis intrarea în ţară a şapte TIR-uri încărcate cu peste 60 tone de deşeuri. Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, în perioada 16-17.11.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a şapte automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă second-hand, articole textile, metal, haine şi electrocasnice second–hand de la diferite societăţi comerciale din Germania, Elveţia şi Belgia pentru firme din România”, se precizează într-un comunicat de presă, de duminică, al Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţii Protecţiei Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor poliţiştii de frontieră şi comisarii de la Garda de Mediu şi Protecţia Consumatorului au constatat că automarfarele erau de fapt încărcate cu 60.501 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW