Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Peste 60 de câini ținuți în condiții improprii, descoperiți de polițiștii din Botoșani. 3 persoane aduse la audieri

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au făcut vineri, 25 noiembrie, 3 percheziții în județul Botoșani, unde au descoperit 63 de câini, de diferite rase, ținuți în condiții improprii. Proprietarii animalelor au fost sancționați cu 7.000 de lei, iar 3 persoane au fost duse la secție pentru audieri.

Inițial, perchezițiile au avut loc într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”, anume cuparea urechilor și tăierea cozii, potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au descoperit 6 câini adulți, din rasa Doberman, „care prezentau modificări structurale la nivelul cozii și urechilor”, iar rănile pe care le-au suferit au dus la extinderea urmăririi penale pentru acuzația de schinguirea animalelor.

În cele 3 locații au fost descoperiți 63 de câini „deținuți fără respectarea prevederilor legale privind bunăstarea și deținerea animalelor”, iar polițiștii au aplicat o amendă de 7.000 de lei celor trei proprietari.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale”, mai arată Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Sursă foto: IPJ Botoșani

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW