Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Peste 5000 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă din cauza unor lucrări la reţeaua de termoficare

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 2 august 2023 Etichete: , , , , , ,

Furnizarea apei calde va fi sistată până pe 11 august în Sectoarele 2 şi 3, precum şi în cartierele Aviaţiei, Floreasca şi Calea Dorobanţilor din Sectorul 1, având în vedere că simultan cu oprirea CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale au fost începute şi lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud în zona Străzii Releui, cât şi în Căminul Releului, informează compania Termoenergetica București (CMTEB) S.A.

Astfel, vor fi refăcute toate armăturile şi conductele din interiorul căminului. Este unul dintre cele mai mari cămine din reţeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi şi în cazul său expertiza a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistenţă, cauzate în mare parte de lipsa investiţiilor. Vor fi afectate peste 5000 de blocuri.

Vor fi remediate zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată; în care armătura longitudinală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât şi-a redus diametrul la mai puţin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată); zone unde armătura transversală din grinzi este afectată de rugină şi şi-a redus diametrul cu circa 5 milimetri, potrivit sursei citate.

Termenele de finalizare a lucrărilor sunt doar estimate

Reprezentanții CMTEB S.A spun, însă,  că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. În şantierele mari se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW