Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Peste 40.000 de oameni au tranzitat frontierele în perioada minivacanței de 1 Mai

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 mai 2020 Etichete: , ,

În ultimele 48 de ore (01 – 02 mai) prin punctele de frontieră au trecut 40.300 persoane, cetăţeni români şi străini. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 20.200 persoane cu 13.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 20.100 persoane cu 12.200 mijloace de transport.

Potrivit Poliției de Frontieră, cea mai tranzitată frontieră este în continuare frontiera comună cu Ungaria pe unde, în acelaşi interval de timp, au intrat în ţară aproximativ 14.000 de persoane cu peste 9.300 mijloace de transport, din care peste 7.400 automărfare.

În prezent, prin punctele de frontieră se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane şi turisme, cu peste 90% faţă perioada similară a anului 2019, când au efectuat formalităţile de frontieră peste 413.000 persoane. În acelaşi timp se menţine relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

În această perioadă, formalităţile de frontieră au urmat aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW