Tuesday, September 21, 2021
Jurnalism corect


Peste 4.600 de amenzi, în valoare de 8 milioane de lei, pe durata sezonului estival. Infracționalitatea a scăzut cu 9%

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 septembrie 2020 Etichete: ,

Peste 4.600 de amenzi, în valoare de peste 8 milioane de lei au aplicat polițiștii pe parcursul sezonului estival, în urma controalelor de prevenire a răspândirii virusul SARS-CoV-2. Infracționalitatea a scăzut cu 9% față de sezonul estival din 2019.

MAI a anunțat rezultatele pe timpul sezonului estival, în contextul pandemiei de coronavirus. În acest sens, poliția a prins în flagrant peste 13.000 de autori ai unor infracțiuni, iar 51.000 de permise au fost suspendate.

Infracționalitatea a scăzut cu 9% față de sezonul estival din 2019, iar numărul de accidente rutiere grave a scăzut cu peste 18%.

Polițiștii de frontieră au prins, în această perioadă, 6.300 de persoane care încercau să intre ilegal în România.

Redăm, mai jos, comunicatul emis de MAE:

„Am considerat că este de interes pentru toți cetățenii și, bineînțeles, de datoria noastră să vă facem cunoscute rezultatele structurilor Ministerul Afacerilor Interne, pe timpul sezonului estival, mai ales în contextul pandemiei.

Așa cum am anunțat și la începutul sezonului estival, am acționat în baza Planului General de Măsuri pentru asigurarea ordinii publice la nivelul întregii țări, aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.

Efectivele au fost organizate pentru a asigura o prezență activă, la vedere, în stradă, astfel încât să fim mereu la datorie pentru dumneavoastră, în medie fiind prezente în teren aproximativ 5 mii de patrule pe zi.

În acest sezon estival, angajații Ministerul Afacerilor Interne au intervenit, în sprijinul cetățenilor, la peste 395 mii de sesizări, au depistat 1.235 de urmăriți și au prins în flagrant peste  13 miide autori de infracțiuni.

Vreau să subliniez faptul că în acest sezon estival infracționalitatea a scăzut, comparativ cu perioada similară din anul trecut, cu peste 9%.

Pe cele mai aglomerate drumuri naționale și autostrăzi, au fost prezenți, zilnic, peste 1.600 de polițiști rutieri care au acționat pentru fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere grave.

Au fost reținute 51 mii de permise de conducere și aproximativ 18 mii de certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor rutieri au contribuit la creșterea siguranței pe drumurile publice, fiind constatată o scădere cu peste 18% a numărului de accidente rutiere grave.

Peste 3.600 de polițiști de frontieră au asigurat, zilnic, supravegherea, monitorizarea și controlul frontierei de stat depistând peste 6.300 de persoane care încercau să intre ilegal în România, și au aplicat 2.200 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei.

La rândul lor, efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au desfășurat peste 100 mii de intervenții în sprijinul cetățenilor care se aflau în diferite situații de risc.

În scop preventiv, inspectorii din cadrul I.G.S.U. au efectuat 8 mii de controale dintre care 1.340 la unități de turism și 1.355 la restaurante, cluburi și terase. Au fost aplicate peste 4.600 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 8 milioane de lei.

Având în vedere numărul mare de cetățeni prezenți pe litoral, au fost luate măsuri suplimentare pentru protejarea acestora și prevenirea faptelor antisociale, fiind detașați în jud. Constanța peste 1.000 de polițiști și cadre I.G.S.U..

În acest sezon estival, au fost operaționalizate 24 de puncte de lucru temporare pentru asigurarea intervențiilor prompte la situațiile de urgență.

Așa cum știți, împreună cu celelalte instituții, am acordat o atenție deosebită, acțiunilor de verificare a respectării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID.

La finalul sezonului estival, ne-am fi dorit să anunțăm că NU a fost cazul să dăm amenzi, dar au fost persoane și agenți economici care nu au înțeles să respecte aceste reguli menite să protejeze sănătatea tuturor.

În total, pe toată perioada sezonului estival, la nivelul întregii țări au fost verificate aproape 2,4 milioane de persoane și peste 274 mii de operatori economici”, se arată într-un comunicat emis de MAE.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW