Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Peste 4.500 de candidați au luat sub nota 5 la examenul de titularizare / Procentul notelor de trecere, mai mare decât anul trecut

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 iulie 2022

Învățământul suferă în ceea ce privește cadrele didactice bine calificate, o problemă care probabil va persista și în anii următori, dacă este să ținem cont de notele slabe luate la examen de cei care vor să devină profesori titulari. 

Potrivit Ministerului Educației, 4.573 de candidați au luat sub nota 5, ceea ce reprezintă 18,41% din totalul candidaților, ce-i drept, un procent ușor mai bun decât anul trecut, când procentul a depășit 20%. Dintre aceștia, 13 candidați au luat nota 1

Conform sursei citate, 12.094 de candidați au luat note mai mari sau egale cu 7, adică 48,68% din totalul celor înscriși, mai bine decât în anul 2021, când doar 44,47% au luat notă de trecere. 146 de candidați au luat nota 10.

Rezultatele finale, publicate pe 27 iulie

Rezultatele la proba scrisă sunt afișate la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 20 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 27 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată.

Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică – 25%.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *