Thursday, March 4, 2021
Jurnalism corect


Peste 37 000 de firme s-au înscris până în prezent pe portalul IMM Invest

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , ,

Peste 37.000 de întreprinderi mici și mijlocii s-au înscris până în prezent pe portalul IMM Invest. Este de așteptat ca numărul beneficiarilor să ajungă la 40.000.

„Până în prezent avem un număr de 37.089 de IMM-uri înscrise, iar către bănci au fost trimise 20.139 de cereri. Sistemul merge foarte bine”, a declarat, la Digi24, Dumitru Nancu, directorul Fondului de Garantare pentru IMM.

Potrivit acestuia, în ultimele două zile au fost făcute 30.000 de înscrieri. Zilnic se fac în jur de 3-4 000 de înscrieri în acest program. De asemenea, un număr de 49 de cereri au fost respinse întrucât nu se încadrau la categoria IMM.

Firmele solicitante fac parte din domeniul transporturi, construcții, HoReCa, producția de băuturi nonalcoolice, comerț.

„Urmează ca de astăzi băncile să ne transmită spre garantare şi sperăm mâine să începem să semnăm primele contracte”, a afirmat Dumitru Nancu.

Pe 17 aprilie, ministrul Finanțelor Publice anunța demararea programului IMM Invest. La scurt timp după lansare, mai mulți antreprenori s-au plâns că portalul s-a blocat și nu poate fi accesat. În aceeași zi, Cîțu a acuzat un atac cibernetic asupra portalului.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW