Monday, July 4, 2022
Jurnalism corect


Peste 30 de ONG-uri din Capitală, invitație pentru Nicușor Dan: Să organizăm o întâlnire în care să detaliem modul în care putem lucra împreună pentru București

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2020

Câteva zeci de ONG-uri din București îi cer lui Nicușor Dan să organizeze o întâlnire pentru a stabili modul cel mai eficient în care pot colabora cu administrația locală, printr-o scrisoare deschisă postată pe site-ul OPTAR

Am urmărit campania dumneavoastră, programul de candidatură și promisiunile din seara rezultatelor la alegeri. Domnule Dan, ați anunțat, în discursul dumneavoastră, o altă administrație a Bucureștiului, parteneră cu cetățeanul și care să folosească energiile acestui oraș. Un parteneriat cu mediul de afaceri, cu mediul academic, cu specialiștii, cu ONG-urile, cu asociațiile profesionale. Bucureștiul are în acest moment o mare nevoie de o administrație de calitate. Sufocat de trafic, aer poluat și gunoaie, cu străzi pline de gropi și mii de clădiri vulnerabile la cutremur, divizat de inegalități sociale, cu una din cele mai mari rate de infectare cu COVID-19 din țară și o fibră socială fragilă, acesta nu mai este un oraș în care să fie bine să trăiești”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de cele 37 de ONG-uri din Capitală.

Semnatarii susțin că Bucureștiul are resursele umane și materiale pentru a redeveni un oraș cu o calitate a vieții ridicată și propun o colaborare cu administrația locală.

Totuși, noi, semnatarii acestei scrisori, credem că acest lucru poate fi schimbat, dacă lucrăm împreună și constant la prioritățile orașului. Credem că Bucureștiul are resursele umane și materiale pentru a redeveni un oraș cu o calitate a vieții ridicată. Suntem câteva zeci de organizații și grupuri de inițiativă care deja lucrează pentru un București mai bun. Acordăm finanțări pentru proiecte, protejăm parcurile orașului, construim și amenajăm spitale, urmărim transparența bugetară, aducem împreună vecini din cartiere, susținem educația pentru copii din medii defavorizate, măsurăm calitatea aerului, pregătim populația pentru un viitor mare cutremur, facem colțuri din oraș mai prietenoase cu locuitorii lui, folosim resursele nefolosite ale orașului (hale industriale, râul Dâmbovița) în colective de creativi și exemplele pot continua. O parte dintre noi au inițiat deja de-a lungul timpului colaborări cu administrația publică de la nivelul Municipiului București. Scriem această scrisoare pentru a ne exprima speranța și interesul pentru un parteneriat eficient cu administrația locală în acest mandat, pentru București și toți locuitorii săi”, a precizat sursa citată.

În plus, aceștia își arată disponibilitatea pentru o colaborare cu administrația locale în interesul bucureștenilor.

Premisele de cooperare de la care plecăm cu toții sunt prioritizarea intereselor comunității, solidaritatea, transparență bugetară și decizională, folosirea resurselor locale în mod corect, echitabil și eficient. De asemenea, fiecare din semnatarii acestei scrisori în parte deține expertiză, instrumente și resurse care pot fi utilizate împreună cu noua administrație, pentru binele comun al bucureștenilor. Am cartografiat mai jos, în formatul programului dumneavoastră de candidatură, prioritățile, resursele și expertiza noastră. Lista organizațiilor nu este exhaustivă. Cu siguranță sunt și multe altele cu experiență cel puțin la fel de relevantă. Vă invităm, domnule primar, să organizăm o întâlnire în care să detaliem modul cel mai eficient în care putem lucra împreună pentru București – fie într-un grup mai mare al organizațiilor care lucrează în București, fie pe arii de expertiză”, potrivit scrisorii semnate de cele 37 de ONG-uri.

Scrisoarea deschisă este semnată de Asociația Active Watch, Asociația Basar / studioBASAR, Asociația BAZA. Deschidem orașul, Asociația Carusel, Asociația Casa bună, Asociația Dăruiește Viață, Asociația Dream Project, Asociația Geeks for Democracy, Asociația Make Better – MKBT, Asociația Metodelor Alternative pentru Integrare Socială – AMAIS, Asociația Nod Makerspace, Asociația OPTAR – Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, Asociația Parcul Natural Văcărești, Asociația Pe Stop, Asociația Peisagiștilor din România – Filiala București, Asociația pentru Educația, Dezvoltarea și Implicarea Tineretului – EDIT, Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic – Re:Rise, Asociația pentru Sprijinirea Integrării Sociale – ASIS, Asociația pentru Tranziția Urbană – ATU, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN, Asociația The Social Incubator, Asociația Wilderness Research and Conservation, Centrul de resurse pentru participare publică – CeRe, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Floreasca Civică, Fundația Cărturești / Street Delivery, Fundația Comunitară București, Fundația Policy Center for Roma and Minorities, Fundaţia Visul Luanei, Funky Citizens, Greenpeace România, Grupul de inițiativă civică Chibrit, Grupul de inițiativă civică Cișmigiu, Grupul de inițiativă civică Green Floreasca, Grupul de inițiativă civică Kiseleff, Grupul de inițiativă civică Lacul Tei, Inițiativa Civică Grow Up România și Ordinul Arhitecților din România Filiala București.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW